Diari La Veu del País Valencià
Les Corts condemnen els fets violents durant l’homenatge a Estellés a Burjassot

Les Corts Valencianes han expressat la seua condemna als “fets violents” produïts el passat 14 de maig a l’Ajuntament de Burjassot, durant la celebració d’un acte cultural del ‘Any Estellés’, en homenatge al poeta valencià en el 20é aniversari de la seua mort.

El ple de les Corts ha començat, aquest dijous, amb aquesta declaració institucional, signada pels quatre grups parlamentaris, i que ha llegit el secretari primer de la Mesa de la cambra autonòmica, Antonio Clemente.

En el text, la cambra valenciana expressa la seua condemna als “fets violents” ocorreguts el 14 de maig a Burjassot, on una persona va ser detinguda després de l’intent de boicot de l’acte ‘Mural del País Valencià’ en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés.

En un moment de l’acte, celebrat al saló de plens de l’Ajuntament de Burjassot, un grup de persones el va interrompre al crit de “som valencians, mai catalans; llengua valenciana mai catalana”.

En la declaració institucional, les Corts també condemnen “l’atemptat” contra la seu del PP de la ciutat de Castelló, així com tots els fets que “suposen un risc per a la seguretat de les persones o que puguen contenir insults o agressions a persones o institucions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa