Diari La Veu del País Valencià
Una de cada dos fonts de Xàtiva o no funciona o està bruta, i el 80% són noves
RedactaVeu / Xàtiva

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Xàtiva ha elaborat un dossier amb una relació de fonts de Xàtiva que necessiten reparació, neteja o que simplement no estan en funcionament. La conclusió és que d‘un total de 102 fonts públiques s’han trobat deficiències en 52, la qual cosa suposa que una de cada dues fonts necessita intervenció.

El regidor del PSPV Ignacio Reig afirma que “molts ciutadans s’han queixat pel mal estat general de les fonts a Xàtiva”, i que després d’una visita i examen a aquest centenar de fonts “ens hem adonat que les queixes no són infundades. Si Xàtiva és la ciutat de les 1.000 fonts, almenys 500 estan trencades. L’habitual és que hi haja brutícia o que no funcione i almenys 17 fonts no tenen ni tan sols aixeta”.

Però Reig destaca que “el pitjor és comprovar que funcionen les més antigues, les que tenen un disseny més simple i econòmic”, i en canvi “les més noves i les que incorporen sistemes de tecnologia més complexa són les que no funcionen”, la qual cosa significa que “a més diners gastats, pitjor resultat estan donant”. Amb això els socialistes ja han sol·licitat la reparació de les 17 fonts que presenten defectes més greus i esperen que al llarg de l’estiu estiguen totes reparades.

Fonts milionàries que no funcionen

Els socialistes critiquen que siguen les fonts més cares les que pitjor resultat han donat. En concret Ignacio Reig cita la font de la Baixada de l’Estació, “que ja va ser reformada en 2009 després del fiasco del disseny inicial”. Segons Reig, “un regidor del PP va veure una font a Oviedo i li va agradar, va traslladar la idea a Xàtiva i el resultat va ser aquella font per la qual es podia passar per sota dels dolls que es creuaven”. Però recorda Reig que “la font no va funcionar mai bé i va caldre transformar-la en la que hi ha ara, que tampoc funciona; la broma va eixir per 61.400 euros”.

Un altre ‘fiasco’ són les fonts de la Plaça de la Bassa ja que van costar 79.200 euros, que ‘és la més gran i sempre està bruta perquè el caríssim sistema de depuració que està instal·lat mai funciona’.

Els socialistes recomanen al govern municipal ‘que destine treballadors dels primers 100 minijobs a les tasques de neteja perquè estiguen condicionades per a l’estiu’, i que d’aquesta forma les fonts monumentals ‘puguen ser un valor d’atractiu turístic de la ciutat i no una mostra de l’abandonament dels carrers i del patrimoni’.

Comparteix

Icona de pantalla completa