Diari La Veu del País Valencià
Alcoi, referència en matèria d’indústria innovadora
RedactaVeu / Alcoi

Aquest divendres passarà per la sessió plenària del Consell un conveni pel qual Alcoi es convertirà en la referència de la Generalitat Valenciana per a l’oferta de sòl a empreses innovadores. Ajuntament i Conselleria signaran un acord, a iniciativa de l’anterior Director d’Indústria Rafa Miró, que tindrà una vigència de dos anys.

En concret i entre d’altres accions, la Generalitat Valenciana a través de l’empresa pública de l’Institut Valencià de l’Exportació (IVEX), promourà Alcoi de manera internacional incorporant la figura d’enclavament ‘tecnològic’ especial, per a poder atraure empreses innovadores i de l’àmbit de les TIC a la ciutat. A més, presentarà els atractius de la nostra ciutat en fires comercials i en altres esdeveniments promocionals celebrats en l’exterior.

Igualment aquest acord tractarà de coordinar les actuacions encaminades a la captació d’inversions, així com les què afavoreixen la creació de llocs de treball de forma directa o indirecta.

Per al regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, “amb aquesta signatura i aquest compromís per part de Conselleria, l’Espai Àgora que acompleix el seu primer any de vida, obté un especial impuls i reconeixement, ja que serà des d’aquest espai on es posarà a la disposició dels empresaris i inversors estrangers tota la seua infraestructura de dinamització econòmica, per a la seua col·laboració en la tramitació de documents administratius, en l’assessorament en altres matèries, en la promoció i la innovació dels seus productes o serveis, i en la col·laboració amb altres entitats”.

Per la seua banda l’alcalde, Toni Francés, assegura que amb aquest conveni “volem que Alcoi prenga la iniciativa per a oferir els nostres espais industrials i empresarials fora de l’Estat espanyol mitjançant l’IVEX. Sabem de la nostra potencialitat i del nostre caràcter. Estem fent una tasca important i els resultats es veuran reflectits en un futur molt proper. En el moment que sortim de la crisi, la ciutat d’Alcoi estarà al capdavant de les ciutats que oferiran els millors atractius a les empreses innovadores”.

Comparteix

Icona de pantalla completa