Diari La Veu del País Valencià
L’Advocacia confirma que el Govern no obliga el Consell a imposar el copagament als discapacitats
RedactaVeu / País Valencià

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, sol·licità el passat mes d’abril l’informe de l’Advocacia General de la Generalitat amb el qual el Consell teòricament se sustenta per a justificar la supressió de la gratuïtat de prestacions sanitàries i ortopèdiques a persones amb discapacitat.

“La nostra sorpresa ha estat conéixer, quan se’ns ha entregat aquest informe, com el document elaborat per l’Advocacia deixa ben claret que llevar aquesta gratuïtat és una mesura que ha pres el govern de Fabra, però que no obliga el Govern central, tal i com el Consell havia assegurat i havia posat d’excusa per a imposar el copagament. Exigim, per tant, una rectificació immediata”.

Albiol assenyala que la supressió d’aquest copagament és “de justícia social. I si a més, aquest informe confirma que el Consell no té cap obligació d’aplicar el copagament, el que ha de fer Fabra és eliminar-lo d’immediat”.

Per a la diputada d’EUPV, ha estat el Consell “el que no ha volgut destinar la dotació pressupostària suficient per a garantir aquest dret. El decret del Govern no obliga, sinó que dóna l’opció d’aplicar el copagament si no hi ha dotació pressupostària, per tant és voluntat política establir aquesta dotació i la prioritat. El Consell tria entre garantir els drets de les persones amb discapacitat o estalviar-s’ho”, lamenta.

Comparteix

Icona de pantalla completa