Diari La Veu del País Valencià
Tavernes enceta la XI jornada de neteja del litoral de la Mediterrània
RedactaVeu / Tavernes de la Valldigna

L’Agrupament Escolta Valldigna, la Fundació Scout Sant Jordi i la Federació d’Escoltisme Valencià, han organitzat la XI jornada de neteja del litoral mediterrani de Tavernes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, els Escoltes del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i Acció Ecologista Agró.

La neteja de la platja estarà inclosa en la campanya internacional Clean-up the Med, iniciativa reconeguda pel programa ambiental de les Nacions Unides, i que va sorgir el 1985 des de l’ONG italiana Legambiente. Des d’eixe moment, s’ha anat estenent la iniciativa, portant-se a cap simultàniament a tots els països de la conca del Mediterrani, l’últim cap de setmana del mes de maig.

Enguany compta amb associacions participants de: Croàcia, Algèria, Xipre, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Líban, Malta, Portugal, Macedònia, Marroc, Tunísia, Turquia i Espanya.

Els participants de la Valldigna actuaran, com ve sent tradicional, sobre la franja litoral des del final del casc urbà (Escala de Pa-dur) fins al terme de Xeraco. La neteja començarà demà dissabte 25 de maig a les 17.00h.

L’Agrupament Escolta i Agró participen onze anys consecutius en una campanya que treballa amb l’objectiu que les entitats europees conscienciades en la protecció del medi ambient, realitzen anualment una acció conjunta de neteja de platges. Així, a l’igual que a Tavernes, també hi haurà voluntaris equipats amb guants i bosses de fem que netejaran entre el 24 i el 26 de maig, centenars de platges al llarg de la conca mediterrània.

Comparteix

Icona de pantalla completa