Diari La Veu del País Valencià
L’anticatalanisme ataca el domicili del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
Europa Press / RedactaVeu / València

Els fets es van produir la matinada de dijous quan la façana de l’immoble va ser pintada amb els lemes ‘R. Ferrer catalaniste’ i ‘Fora l’AVL’. A més, apareixien les sigles del GAV, el Grup d’Acció Valencianista.

El mateix esprai de color blau usat per a fer les pintades va ser emprat també per a cobrir el video-porter de la finca, han detallat les mateixes fonts.

Es tracta del segon incident en pocs dies que afecta Ramon Ferrer. El primer d’ells va passar a mitjans del mes de maig, quan un grup de persones va intentar boicotejar l’acte ‘Mural del País Valencià’ en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés -que se celebrava al Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot (València)- just en el moment en què va prendre la paraula el president de l’Acadèmia.

Quan Ferrer anava a dirigir unes paraules a l’auditori un grup d’assistents va llançar ‘crits i insults’ i va corejar el lema ‘som valencians, mai catalans; llengua valenciana mai catalana’. El grup va ser desallotjat per la policia i un d’ells va ser detingut, assenyalaren llavors fonts policials.

EUPV-Els Verds insta a la Brigada d’Informació a perseguir la violència ultra contra l’AVLL

El diputat d’EUPV-Els Verds, Ricardo Sixto, denuncia la “laxitud policial” amb l’extrema dreta anticatalanista a València que “actua impunement” fins i tot atacant el domicili del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVLL).

Sixto lamenta el “contrast entre la contundent actuació policial contra els moviments socials valencians o les mobilitzacions dels estudiants i la impunitat sistemàtica dels atacs dels grupuscles d’extrema dreta”.

“Si les pintades en el domicili del president de l’AVLL estan firmades pel Grup d’Acció Valencianista, seria convenient que la Brigada d’Informació actue i es produisquen detencions”, ha afegit.

“Resulta inconcebible que la Policia no actue contra un grupuscle localitzat i clarament identificat”, ha explicat Sixto qui també ha assenyalat que el propi grupuscle blaver reivindica en la seua pàgina web l’atac a un acte en el qual participava el president de l’AVLL el passat 14 de maig.

“La seu del GAV està situada en el carrer Pintor Gisbert de Russafa, per si la Brigada d’Informació vol passar-se”, ha afegit Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa