Diari La Veu del País Valencià
Fapa-Castelló modificarà els seus estatus per promoure una gestió més participativa
RedactaVeu / Vila-real

Fapa-Castelló Penyagolosa ha convocat per a demà dissabte una Assemblea Extraordinària per actualitzar els estatuts d’acord a la llei d’associacions de la Comunitat Valenciana 14/2008. L’acte arrancarà a les 10.00 hores del matí i se celebrarà a la Casa dels Mundina, ubicada al carrer Major de Vila-real. L’objectiu és adaptar la gestió a les necessitats de funcionament i organització actuals així com promoure mesures que incentiven la participació i aporten una major independència al funcionament de l’entitat.

En aquest sentit, una de les principals modificacions, que se sotmetrà a votació en l’assemblea, és el sistema d’elecció dels càrrecs representatius. Així, es proposarà que siga la mateixa assemblea qui trie de manera directa la presidència de la federació que abans es decidia, un cop escollits els representants, en junta directiva. Així mateix, també es plantejarà la creació de noves figures de gestió per garantir la transparència en el funcionament de la federació com un òrgan extern d’arbitratge i censor de comptes que revisarà totes les qüestions econòmiques. Aquest mecanisme de gestió ja està en marxa en la Confederació Gonzalo Anaya i compta amb bons resultats.

De la mateixa manera es crearan, si s’escau, dos noves secretaries una encarregada de la formació i una altra de la coordinació de les AMPA per optimitzar les relacions entre les associacions i la federació. En referència a la gestió cal destacar la composició de la Junta Directiva que s’integrarà per un màxim de 16 membres que es podran presentar a la reelecció en les successives convocatòries, si així ho aprova l’assemblea. També es proposarà la implantació d’un procediment disciplinari per garantir la efectivitat dels principis de la federació i el compliment de les seues funcions.

Entre altres assumptes també es reestructurarà la Comissió Permanent, es modificaran els mecanisme d’assistència dels compromissaris i els seus vots en les assemblees generals i s’adaptaran les atribucions i els requisits de les Coordinadores.

Per la seua banda, la presidenta de Fapa-Castelló, Mª Dolores Tirado ha fet una crida a la participació i ha explicat que “és important que les AMPA federades acudeixen a les assemblees ja que aquestes són el màxim òrgan de govern de la federació i el fòrum de debat i decisió de les principals línies d’actuació de l’entitat així com un espai idoni per impulsar la coordinació i el contacte entre les diferents associacions de pares i mares que en formen part”.

Comparteix

Icona de pantalla completa