Diari La Veu del País Valencià
El jutge inicia la imputació de Camps i Barberà
Europa Press / RedactaVeu /Palma de Mallorca

Mitjançant un acte dictat aquest divendres, el magistrat obri d’aquesta manera les portes al possible encausament dels dos parlamentaris, els qui per la seua qualitat d’aforats haurien de ser investigats per la màxima instància judicial de València.

Els noms de Camps i Barberà han aparegut en diverses ocasions al llarg de la instrucció de la causa, més en concret en relació amb la tramitació del València Summit, perquè les seues tres edicions l’Institut Nóos presidit llavors per Iñaki Urdangarin va percebre uns tres milions d’euros -1,044 milions per cada edició, malgrat que el cost real de cadascuna d’elles oscil·laria al voltant dels 300.000 euros, segons els investigadors-.

Precisament, l’exsoci d’Urdangarin, Diego Torres, ha remès un escrit davant el jutge en el qual de forma detallada relata com es va desenvolupar la reunió que tots dos van mantenir amb Camps i Barberà per a abordar el projecte del València Summit i exposar els objectius perseguits per Nóos.

En el seu escrit l’imputat situa la trobada el 29 de gener de 2004, quasi nou mesos abans que fora signat el conveni per a la celebració de l’esdeveniment -el 8 de setembre d’eixe any-.

El jutge Castro investigarà la Infanta Cristina per presumpte frau fiscal

El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha acordat investigar la Infanta Cristina per presumptes delictes contra la Hisenda pública, de sol·licitar a l’Agència Tributària (AEAT) noves dades que permeten determinar si la filla del Rei Don Joan Carles va incórrer en frau fiscal com a propietària al 50 per cent de la mercantil Aizoon, a més d’haver incorporat finalment les seues deu últimes declaracions de la renda a les actuacions del cas Nóos.

Així ho ha decidit mitjançant un extens acte que ha dictat aquest divendres, pel qual ha fet un pas més en les seues perquisicions entorn de la dona d’Iñaki Urdangarin després de la resolució de l’Audiència Provincial de Balears que, a principis d’aquest mes, deixava les portes obertes a la possible imputació de la Infanta per haver defraudat al fisc.

Ignacio Blanco (EUPV): “La imputació de Camps i Barberá està cantada”

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha assenyalat que Francisco Camps i Rita Barberá van ser els “padrins polítics” del gendre del rei: “van permetre que fera negoci amb més de quatre milions d’euros de diners públics dels valencians”.

Blanco ha advertit que “quan siguen imputats, Esquerra Unida demanarà la seua dimissió immediata de les Corts Valencianes, així com de l’Ajuntament de València en el cas de Barberá i del Consell Jurídic Consultiu en el cas de Camps”.

A més, també ha destacat que si Rita Barberá és finalment imputada, “es donarà una situació veritablement esperpèntica: els alcaldes de les tres capitals de província del País Valencià estaran imputats en gravíssims casos de corrupció”.

Blanco ha denunciat que tant Camps com Barberá “han evitat sistemàticament donar explicacions en les Corts Valencianes i també davant la premsa, però finalment hauran de retre comptes davant els tribunals”. El diputat d’EUPV considera que ambdós dirigents del PP “han de donar explicacions amb pèls i senyals sobre el seu padrinatge als negocis del gendre del rei” i els ha demanat una “actitud de col•laboració amb la justícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa