Diari La Veu del País Valencià
Els esdeveniments esportius ‘In Real Time 2014’ d’Almussafes recapten 3.100 euros per a Etiòpia
Un total de 454 persones participen en les activitats convocades per l’ONG per al desenvolupament d’Etiòpia Abay

La solidaritat de la qual sempre ha fet gala la localitat d’Almussafes i el seu ajuntament es va fer palés durant la jornada del passat diumenge dia 30 amb la celebració dels esdeveniments esportius “In Real Time 2014”. El Consistori d’Almussafes va ser l’únic ajuntament valencià que es va sumar al projecte convocat per l’associació per al desenvolupament d’Etiòpia Abay amb la realització de partits de futbol i carreres amb l’objectiu solidari de finançar projectes de desenvolupament en Walmara.

La convocatòria va ser tot un èxit, ja que un total de 454 esportistes de totes les edats, desplaçats des de diferents poblacions valencianes, es van inscriure en les proves esportives convocades i en la carrera benèfica sobrenomenada “In Real Estafe”. Els 3.100 euros recaptats es van a invertir en el finançament d’un projecte d’escoles esportives sostenible en el temps.

Càceres, Galícia, Santiago de Compostel·la i Màlaga van ser les urbs en les quals es va celebrar la primera edició de la carrera “In Real Time”, de manera simultània juntament amb la pròpia Walmara, durant el matí d’ahir diumenge. En les nostres comarques, la capital del Turia va acollir diferents actes, però va ser el municipi de Almusssafes el que es va involucrar al màxim, amb l’organització de l’única carrera valenciana del projecte. Després de la proposta traslladada per la representant de Abay en el municipi, Carmen Magraner, l’ajuntament no va dubtar a sumar-se a aquesta iniciativa solidària que ha conclòs amb un gran èxit de participació.

De fet, 454 persones van respondre a la crida pública de suport al finançament d’un projecte d’escoles esportives per a etíops, entre 6 i 20 anys d’edat, en Walmara, inscrivint-se en les diferents proves desenvolupades durant la jornada dominical.

“Afortunadament la pluja va respectar l’esdeveniment i vam poder celebrar les diferents proves”, explica el regidor d’Esports, Carles Grancha. A les 12 hores va començar la carrera infantil amb 1.5 km. de recorregut. Tan sols una cambra d’hora després es va iniciar la dels adults, els qui van córrer 5 km., i a les 12.35 hores es va inaugurar una caminada solidària de 3 km. de distància, que va anar sens dubte la més multitudinària d’aquest dia. Precisament, l’alcalde, Albert Girona, i la primera tinent d’alcalde, Mª Carmen Santos Juanes, van participar en aquesta última cita esportiva, amb la qual es va clausurar la gran festa per l’esport solidari.

Partits de futbol solidaris

A més de les proves atlètiques, Almussafes va acollir dos partits de futbol solidaris amb Walmara, que van disputar els equips prebenjamines i juvenils de l’escola de futbol en els camps de futbol municipals al llarg del matí. Jugadors, directius i pares van col·laborar adquirint les samarretes de “In Real Estafe 2014”. Les trobades també van ser un èxit, ja que els juvenils van vèncer 2 a 1 contra el Xeresa i els prebenjamines van ser semifinalistes de la Copa Federació.

Segons Carmen Magraner, integrant de Abay, “el concepte In Real Estafe es converteix també en una forma de treballar en la nostra ONG, perseguint la resposta el més immediata possible als problemes que ens tranasmiten des de Walmara, gràcies al treball en xarxa de molts voluntaris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa