Diari La Veu del País Valencià
Més de quatre mil persones somien en l’Almussafes Magic 2014
Quatre gales internacionals, una gala de close-up, tres conferències, un espectacle familiar infantil, dos actuacions de màgia en el carrer, el concurs de màgia general, el certamen de llançament de naips i la fira màgica han dotat de contingut l’Almussafes Magic 2014, un festival que ha inundat d’il·lusió tots els racons de la localitat durant el passat cap de setmana. A més de reunir els millors il·lusionistes del panorama màgic nacional i internacional, la vint-i-dosena edició del congrés internacional de màgia ha aconseguit fer somiar a les més de 4.000 persones que, des de divendres passat i fins ahir diumenge han assistit com a espectadors de luxe als diferents actes emmarcats en el programa, organitzat per l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme i patrocinat pel propi consistori municipal.

Després de vint-i-dos anys de trajectòria, el festival de màgia d’Almussafes no ha perdut ni una miqueta del seu encant i, una vegada més, ha aconseguit superar tant en qualitat com en quantitat a les edicions anteriors.

Tant el teatre del Centre Cultural, escenari on s’han celebrat les gales, com el pavelló municipal, seu de la Fira Màgica, les conferències i la cita amb la màgia de prop, i l’esplanada del centre cultural, punt de trobada del públic familiar per a disfrutar de la màgia en el carrer, s’han omplit en la seua totalitat durant les tres jornades en què Almussafes s’ha convertit en la capital mundial de l’il·lusionisme.

De fet, a més dels 24 artistes contractats i dels així 500 il·lusionistes acreditats desplaçats des de les diferents províncies de tota Espanya, els veïns i veïnes del municipi i nombrosos visitants de les poblacions de l’entorn han assegurat l’èxit d’assistència d’un congrés, consagrat com un de les més visitats i reconeguts a nivell nacional i internacional, en el que “la professionalitat, camaraderia i la diversió sempre estan assegurades”, segons expliquen des de la pròpia organització.

El prestigi que ha aconseguit l’Almussafes Magic també es fa patent amb el desenrotllament del concurs de màgia general, que enguany ha complit la seua desé segona edició reunint a un total de 15 concursants, especialitzats en diferents disciplines màgiques i procedents de tres països de món. Espanya, Argentina i França eren els països d’origen dels jóvens talents, entre els que es trobaven quatre menors d’edat, que van mesurar les seues forces en el gran teatre d’Almussafes d’ells, tan sols sis van aconseguir passar a la gran final, celebrada durant el matí del dissabte dia 5, oferint en l’escenari el seu màxim potencial per a alçar-se amb un dels tres premis.

Precisament van ser l’alcalde, Albert Girona, i el representant d’AVI, Lluïu La Font, els encarregats d’entregar els guardons als vencedors, moments abans d’inaugurar la Gran Gala Internacional prevista per a la vesprada del dissabte. El jove mag valencià, G. Alexander es va proclamar vencedor absolut d’un certamen que ja s’ha convertit en un dels millors trampolins per al llançament cap a la fama de les jóvens promeses de l’art màgic. Un taló per valor de 2.000 euros i la seua participació en la XXIII edició de la trobada internacional va ser el valor del premi obtingut per l’artista, qui va compartir escenari amb el segon classificat, el corunyés Dani Polo de tan sols 16 anys d’edat, qui va aconseguir 1.000 euros, i amb el tercer classificat i natural de Vitòria, Mag Sum, a qui se li van entregar 500 euros. Per la seua banda, el mag Valery va obtindre el reconeixement del públic i una vareta màgica personalitzada, record del seu pas pel concurs. Tots ells van demostrar el seu talent davant del jurat professional, presidit per Jose Selva, president d’AVI, i davant d’un pati de butaques replet de mags, “tota una gran responsabilitat, ja que es tracta dels majors crítics”, comenten des de l’organització.

Èxit de la primera edició del concurs de llançament de naips

La gran novetat del vint-i-dosé certamen també s’ha convertit en una de les grans sorpreses, donada la gran acceptació i expectació generada. El I concurs de llançament de naips, celebrat en l’esplanada del Centre Cultural durant la vesprada de dissabte passat es va convertir en una competició en tota regla, en la que més d’una trentena de mags van intentar batre rècords quant a la distància del recorregut de la carta. L’il·lusionista Pere III va aconseguir que el seu naip recorreguera un total de 30,70 metres, superant a la resta dels seus contrincants i proclamant-se vencedor del certamen i dels 300 euros de premi.

La resposta obtinguda assegura una nova convocatòria del concurs per a l’Almussafes Magic 2015, en l’organització de la qual els socis d’AVI començaran a treballar en els pròxims mesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa