Diari La Veu del País Valencià
23-M: èxit de les concentracions contra la LOMQE
RedactaVeu / País Valencià

STEPV vol agrair a totes les persones i a totes les organitzacions que hi van assistir i donar suport a les concentracions del passat dijous 23 de maig, on es van reunir centenars de persones arreu del País Valencià, per exigir la retirada de la Llei de Millora de la Qualitat de l’Educació (LOMQE) aprovada, el passat divendres 17 de maig, pel Consell de Ministres.

La convocatòria, que va partir de STEPV, va comptar amb la participació de nombroses entitats com: Escola Valenciana, Fapa-València, Acció Cultural del País Valencià, Enllaçats per la Llengua, Societat Coral El Micalet, Ca Revolta, Sindicat d’Estudiants, SEPC, BEA, Acontracorrent, FAAVEM, PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, Els Verds del PV, PCPE, SCI…També de diverses plataformes locals o comarcals per l’ensenyament públic o pels serveis públics com les del Camp de Morvedre, Baix Vinalopó, Xirivella, Horta Nord, Baix Maestrat, etc.

Les concentracions van tindre lloc a una trentena de localitats valencianes com ara: Alzira, Xàtiva, Gandia, Oliva, Xirivella, València, Alacant, Castelló, Benicarló, Alcoi, L’Eliana, Redován, Meliana, Massamagrell, Montcada, Sagunt, Albuixech, Almàssera, Museros, Elx…. També es van fer concentracions a Barcelona i altres localitats catalanes sota la convocatòria d’Enllaçats per la Llengua.

En totes elles es va fer patent el rebuig a una llei, la LOMQE, que: “atempta greument contra el dret universal a l’educació, l’ensenyament públic i de qualitat, les condicions laborals del personal que treballa als centres docents o l’ensenyament en la nostra llengua”. Per això, des de les organitzacions participants es va exigir la seua immediata retirada i, en cas de ser aprovada, la insubmissió.

Finalment, es va animar a la participació en les properes mobilitzacions, que seran convocades en els pròxims dies, ja que està previst tot un seguit d’accions de pressió per obligar el Govern espanyol a rectificar i retirar la llei. En eixe sentit, STEPV ha convocat assemblees comarcals la setmana que ve per acordar o ratificar aquestes noves accions.

Comparteix

Icona de pantalla completa