Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá assegura que no recorrerà una possible imputació a ‘Nóos’
ACN / València

En declaracions als mitjans, Barberá ha dit que es troba “a disposició de la justícia” i ha posat com a exemple d’aquesta col·laboració, que no té intenció de recórrer judicialment la sol·licitud.

L’alcaldessa ha remarcat que la interlocutòria del jutge “demana que s’acredite la meua condició de diputada pel que siga, que s’acredite i ja està” i ha defensat que no està imputada.

“Mantinc el que he dit sempre, la mateixa situació, que estic a disposició de la justícia com ho he estat sempre. La mateixa interlocutòria del jutge que sol·licita l’acreditació, fins i tot diu que hi cap recurs, però encara no he pogut mantenir una conversa formal amb el meu advocat. Fixeu-vos si estic a disposició de la justícia, que la meua intenció és no recórrer”, ha dit Rita Barberá als mitjans. 



L’alcaldessa de València ha explicat als periodistes que la interlocutòria del jutge Castro diu en el seu últim punt, que s’acorda “lliurar un ofici al Molt Honorable President de les Corts Valencianes perquè servisca ordenar que es remeta a aquest jutjat certificació sobre si el senyor Francisco Enrique Camps Ortiz i na María Rita Barberá Nolla ostenten en l’actualitat l’acta de diputats d’aquesta institució”.

Barberá ha remarcat que “això és el que diu exactament el jutge, és a dir, que no estic imputada, tot i que ja hi ha per ací algun titular que parla d’acte previ a la imputació. El que ha demanat el jutge és que s’acredite la meua condició de diputada pel que siga, que s’acredite i ja està”. 



La cap del Govern de la ciutat ha dit que manté “amb tota tranquil·litat i serenitat les tesis que hem defensat sempre: que jo no he decidit res, que jo no he aprovat res, que jo no he acordat res, sinó en qualsevol cas, una fundació de caràcter privat, com he dit sempre”.

“Però sí que m’agradaria concretar una cosa, la ciutat va tenir l’oportunitat de celebrar aquestes trobades, es van celebrar públicament, es va participar i van participar importants personalitats de molts llocs: València, Barcelona, Auckland… de molts llocs. Es van celebrar, es van pagar, i es tenen les factures … I això és així”, ha dit Barberá en relació a les cimeres València Summit, l’objecte de les investigacions del jutge Castro.





Davant les preguntes dels periodistes sobre si la notícia l’havia sorprès, l’alcaldessa ha assegurat que no. “Quan he vist la llarga trajectòria i les ganes dels mitjans, els comentaris que s’han publicat i les ànsies de poder trobar-me en una situació així, doncs de sorprendre’m, res”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa