Diari La Veu del País Valencià
Les aigües de la conca del Segura, lliures de larves de clòtxina zebrada

RedactaVeu / Oriola

La CHS diu que les mostres han sigut analitzades en un laboratori especialitzat de Saragossa i es van arreplegar en els embassaments de Fuensanta, Talave, Camarilles i La Pedrera, a més de les assuts de la Mulata, Ojós i Rojales, tots en la llera del riu Segura.

També es van prendre aigües del Segura en la zona de la Contraparada i la passarel·la Manterola, ambdues en el terme municipal de Múrcia, així com en el tram urbà d’Oriola.

En les infraestructures del transvasament Tajo-Segura es van extraure mostres abans de l’entrada a l’embassament del Talave i en les canalitzacions del postrasvasament a La Foia.

El major pic de producció de larves de clòtxina zebrada es produeix en la primera quinzena de maig, però, en el cas de la conca del Segura, la campanya es va avançar a la fi d’abril a causa de les altes temperatures mitjanes registrades en eixes dates.

Per a compensar els elevats cabals circulants en la conca durant les jornades, en cada mostreig es va filtrar un volum de 200 litres d’aigua, que cuadruplica la quantitat habitual per a aquest tipus d’anàlisi, fixada en 50 litres.

L’anterior mostreig larvari per a la detecció d’aquesta espècie invasora en la conca del Segura, es va realitzar en la primavera del 2008 i les analítiques també van oferir resultat negatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa