Diari La Veu del País Valencià
La Festa d’Algemesí, part de la mostra ‘Expressions del Patrimoni’
RedactaVeu / Algemesí

La Directora General de Cultura, Marta Alonso, ha inaugurat aquest cap de setmana juntament amb l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, i la comissària de la mostra, Felisa Martínez, l’exposició ‘Expressions del Patrimoni. Fotografies’. Aquesta mostra renova i incorpora una representació amb algunes obres d’homenatge a la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en 2011.

La Directora General de Cultura ha assenyalat que “aquesta exposició que celebra ja la seua vuitena itinerància mostra la riquesa patrimonial de la Comunitat Valenciana al mateix temps que posa en valor la qualitat i el prestigi dels fotògrafs valencians”.

‘Expressions del Patrimoni. Fotografies’ és un projecte impulsat des de la Direcció general de Cultura i itinerat pel CMCV (Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana) dins del seu Circuit Provincial d’Exposicions i que compta amb el suport de les diputacions provincials i ajuntaments de diferents municipis.

L’exposició, comissariada per la historiadora Felisa Martínez Andrés, es va inaugurar al Museu de Belles Arts de València en 2011 i durant el passat any va iniciar un recorregut per sis poblacions de les comarques del sud. Enguany l’exposició recorrerà les comarques centrals on ha pogut veure’s ja a Gandia i ara arriba fins a Algemesí, on a més presentarà un apartat específic destinat a la Festa de la Mare de Déu de la Salut.

“Aquesta exposició mostra la gran quantitat de patrimoni material i immaterial que disposa la nostra Comunitat, un valor artístic que a més a Algemesí es complementa amb un apartat especial destinat a la Festa de la Mare de Déu de la Salut, fent encara més completa l’exposició”, cita l’alcalde d’Algemesí.

Per la seua banda, Marta Alonso ha comentat que l’exposició presenta les diferents intervencions dutes a terme en diferents elements del patrimoni, des de la prehistòria fins al segle XX i des de la pintura mural fins a les casetes de pedra en sec, passant per les més importants intervencions en matèria arquitectònica. “Al mateix temps es mostra la important aportació de l’art valencià contemporani en l’àmbit de la fotografia digital i analògica”, ha assenyalat la directora.

Un total de 32 artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, intervenen en aquest projecte mostrant la seua particular visió sobre aquests elements del patrimoni valencià. El Casino Liberal d’Algemesí reuneix una selecció de fotografies de 13 dels artistes participants, en la seua majoria, representatives de les comarques centrals.

Comparteix

Icona de pantalla completa