Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana al Consell que construïsca un nou centre de salut a Oriola
EFE / Oriola

El diputat socialista en Les Corts, Alfred Boix, ha instat el Consell perquè signe el conveni que li proposa l’Ajuntament d’Oriola sobre la permuta del Palau de Justícia que inclou la construcció del centre de salut del ʹRabalocheʹ per resoldre l’assumpte que es va iniciar fa huit anys.

Segons han informat fonts del PSPV, Boix ha considerat que l’ajuntament “va cometre l’error en el seu moment de fiar-se de la Generalitat en avançar els diners dels oriolans per a la construcció d’un palau de justícia” al mateix temps que ha remarcat que era una “infraestructura necessària, la competència de la qual és del Consell”.

D’ací la proposta de conveni que realitza el consistori davant la qual ha elevat la Generalitat, que planteja la permuta del palau, valorat en 5,6 milions, per l’edifici dels antics jutjats, valorat en 2,1 milions més una inversió d’1 milió d’euros, per la qual cosa Boix pregunta: “què passa amb la diferència?”.

Per açò, ha considerat que la proposta de l’ajuntament “és més que raonable, més justa i més equitativa per a les parts”; a més, “per descomptat, és un conveni que defensa sobretot els interessos dels ciutadans d’Oriola”, ha afegit.

El diputat del PSPV ha defensat que el consistori municipal inclou “la construcció del tan promès centre de salut de ʹRabalocheʹ per poder així, abandonar el centre de salut en barracons durant 10 anys, el més antic de l’Estat espanyol,” que, com ha apuntat, “també correspon construir al Consell encara que l’ajuntament de la capital de la Vega Baixa està disposat introduir-lo en el marc d’aquest conveni”.

Boix ha recordat que recentment es va debatre una proposta del PSPV en la Comissió de Sanitat de Les Corts per a escometre aquest centre de salut i en aquell moment la portaveu del PP va demanar “perdó públicament per allò que s’ha fet malament a Oriola en nom del PP, per a després votar en contra”, ha lamentat.

Per açò, Boix ha reiterat: “tenen l’oportunitat per fer el que demana la ciutat d’Oriola, facen-ho al més prompte possible i incloguen el centre de salut, ja que van construir aqueixa infraestructura judicial amb els diners dels seus veïns, i ara li plantegen una permuta beneficiosa per a tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa