Una declaració institucional perquè Castelló rebutge el 'fracking'

Compromís també sol·licita al Consell que prohibisca l’ús d’aquesta pràctica en tot el territori valencià
26 maig 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló

El portaveu de Compromís per Castelló a l'Ajuntament, Enric Nomdedéu ha anunciat que el seu grup ha presentat una declaració institucional per al plenari del mes de maig, en la qual es planteja que el consistori "manifeste la voluntat d'aprofitar qualsevol iniciativa pública o privada que puga servir per a conèixer els recursos propis naturals que disposa la ciutat de Castelló. Tant a la superfície com al subsòl, sempre i quan les tècniques utilitzades en les fases d’investigació d’aquests recursos no impliquen la utilització de tècniques potencialment agressives com és el cas de la fractura hidràulica o 'fracking'".

Enric Nomdedéu ha comentat que "està demostrada l'agressivitat del 'fracking' o fractura hidràulica per al medi ambient, i cada vegada són més les administracions que s'oposen a la seua utilització, per això pretenem que la ciutat de Castelló siga declarada municipi contrari a aquesta pràctica". D'aquesta manera, continua, "plantegem que l'Ajuntament s'opose a qualsevol petició d’aquest tipus, tant al municipi com a qualsevol altre que aquest Ajuntament considere pot afectar tant directament com indirectament els seus recursos naturals, així com els seus interessos".

Finalment, el representant de Compromís ha afegit que "també sol·licitem al Consell de la Generalitat que prohibisca en tot el territori valencià l’ús de la fractura hidràulica o ʹfrackingʹ com a tècnica que, per mitjà de la injecció d’additius químics, és susceptible de ser utilitzada per a la investigació i extracció d’hidrocarburs".
next