Diari La Veu del País Valencià
El Consell ʹcontinua amagantʹ informació sobre la privatització de CACSA
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts ha acusat aquest matí el conseller Máximo Buch, qui ha comparegut en la Comissió d’Indústria, de “seguir practicant l’opacitat sobre CACSA que sembla li ensenyà la seua predecessora, Lola Johnson”. Blanco ha recriminat a Buch el fet de no facilitar-li l’expedient de contractació amb l’empresa operadora de L’Oceanogràfic, que porta demanant des de fa quasi mig any. Blanco ha acusat el Consell de “no donar a conéixer les dades sobre el que ens costa als valencians la gestió ja privatitzada de l’Oceanogràfic i l’Umbracle, possiblement perquè demostraria que l’extensió d’eixa privatització a la resta d’edificis del complex no és una bona idea”.

Blanco ha lamentat que el Consell continue sense donar informació sobre la privatització de la gestió de CACSA. “No han analitzat el model actual -com funciona l’Oceanogràfic i l’Umbracle- i pretenen estendre’l, evitant dir a l’opinió pública si és eficient, eficaç i rendible. Directament van a la gestió privada per motius de convenciment, ideològics. I recordem que de vegades aquesta gestió privatitzada lamentablement va relacionada amb corrupteles, amb ʹpelotassosʹ, i amb el malbaratament. I ací tenim l’aparició en el ʹcas Gürtelʹ d’un pagament a Orange Market per part de Parques Reunidos, l’empresa que explota L’Oceanogràfic”, ha assenyalat.

El diputat d’Esquerra Unida considera que el Consell “no vol o no li interessa donar informació. No sabem quan es decidirà la privatització, en quines condicions, qui s’ocuparà de la gestió de continguts, quines empreses estan interessades, etc.”, subratlla Blanco. Per al parlamentari d’esquerres aquesta privatització de la gestió dels espais de CACSA, “és summament preocupant, perquè dos d’aquests espais ja estan parcialment privatitzats i ni tan sols s’ha fet una anàlisi de com han funcionat, per a saber, almenys què fer amb la resta”, recrimina.

Comparteix

Icona de pantalla completa