Diari La Veu del País Valencià
Blanco (EUPV): La trama Over Marketing estenia els seus tentacles al Govern d’Aznar
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha declarat que Zaplana i Matas “exportaren la trama Over al Govern d’Aznar”, arran de la resposta del secretari d’Estat d’Administracions Públiques al diputat d’EUPV-Els Verds, Ricardo Sixto, durant la Comissió d’Hisenda i AAPP, que ha desvetllat l’existència de 22 contractes d’aquesta empresa amb el Govern central entre 2002 i 2004 per un total de 8,7 milions d’euros. Blanco ha recordat que “coincidint amb l’arribada d’Eduardo Zaplana al Govern d’Aznar, Over Marketing va començar a obtindre contractes públics de diversos ministeris. Potser formaren també part de la trama de finançament il·legal del Partit Popular que està investigant el jutge Castro a Palma i que s’estén a les Illes Balears, el País Valencià i la Comunitat de Madrid”, ha afegit.

Segons va detallar el secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, la mercantil Over Marketing va obtenir 7.212.139,49 euros del Ministeri de Treball, amb Eduardo Zaplana de ministre; 673.974,44 euros del Ministeri de Foment (en una UTE, els components de la qual no va detallar), amb Francisco Álvarez Cascos de ministre; 607.241,46 euros del ʹGrupo Patrimonioʹ de l’extint Ministeri d’Economia i Hisenda, amb Rodrigo Rato de ministre i, finalment, 222.881,14 euros del Ministeri de l’Interior, amb Ángel Acebes de ministre. En total, la societat Over Marketing va obtenir 8.716.236,53 euros entre 2002 i 2004 de l’Administració Central de l’Estat.

El diputat i portaveu adjunt de la formació d’esquerres en Les Corts ha recordat que Over Marketing era “l’empresa de capçalera del PP i del Consell de la Generalitat Valenciana entre 2001 i 2004, abans de l’arribada de la ʹtrama Gürtelʹ, que els va desplaçar xafant-los el negoci”. “També tenia els seus tentacles a la Comunitat de Madrid i, pel que s’ha sabut ara, al Govern central”, afegeix.

Blanco ha anunciat que ampliarà la denúncia que presentà davant el jutge Castro incloent els expedients que el diputat d’IU per València, Ricardo Sixto, sol·licitarà consultar sobre els contractes d’OM amb els diversos ministeris. “El que Orange Market fou a Camps, Over Marketing fou a Zaplana”, ha declarat el parlamentari autonòmic qui també ha assenyalat que resulta “molt sospitós que aquesta mercantil acompanyara l’expresident de la Generalitat allà on anara”. “Exigim màxima transparència a les diverses administracions implicades i esperem que el jutge extenga les seus perquisicions als negocis d’Over Marketing al govern central en l’època d’Aznar, Zaplana i Matas”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa