Diari La Veu del País Valencià
Per què el Consell va impedir a la plataforma antifracking accedir a la documentació?
RedactaVeu / Castelló

El dimarts 2 d’abril, en els Serveis Territorials d’Indústria de Castelló, es va denegar al diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella, ser acompanyat per cap membre de la Plataforma Antifracking de les comarques de Castelló, per poder consultar la documentació existent en aquesta Conselleria, i es van posar molts impediments, fins i tot a assessors en nòmina del Grup Parlamentari Compromís, tot fent ús d’unes suposades noves instruccions internes, no comunicades als grups parlamentaris ni recollides en cap reglament ni normativa coneguda.

Pañella, va presentar una sèrie de preguntes parlamentàries demanant comptes al Consell per les noves instruccions internes que s’han imposat per part de l’executiu.

La resposta donada ara pel conseller de Presidència no deixa de ser “sorprenent”, ja que es limita a dir que l’accés a la documentació per part dels diputats i diputades “respecta allò que es disposa en l’article 12 del reglament de Les Corts, així com la jurisprudència constitucional sobre la matèria”.

L’article 12 diu que “per al millor compliment de les funcions parlamentàries, els diputats i diputades, amb el coneixement previ del grup parlamentari respectiu, tindran la facultat de sol·licitar les dades, els informes i els documents administratius en paper o suport informàtic de les administracions públiques de La Generalitat […]”. En cap cas, apunten des de Compromís, “es limita l’accés a un determinat número de personal que l’assessore, i la jurisprudència constitucional a la qual fa esment, es desconeix”.

Per eixe motiu Pañella, ha tornat a demanar explicacions i ha recordat al conseller que “no se li preguntava si es respectava o no allò que diu el reglament de les Corts, sinó quines eren les instruccions per poder atendre’ns a elles, per la disparitat de procediments i criteris en cada Conselleria a l’hora d’accedir a les còpies de diverses documentacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa