Diari La Veu del País Valencià
El PSPV insta el Consell a reposar les línies de transport escolar, llibres i menjador
RedactaVeu / País Valencià

El grup parlamentari socialista en Les Corts ha presentat una Proposició no de Llei en la qual insta el Consell a reposar les línies de transport escolar necessàries per a donar cobertura i servei a l’alumnat, així com les ajudes per a llibres de text, materials escolars i menjador. Així, tal com ha remarcat la portaveu d’Educació, Pilar Sarrión, la intenció dels socialistes valencians és que es revoquen les retallades aprovades per al curs 2013-2014 “perquè tots els alumnes que ho necessiten puguen beneficiar-se, almenys, en la mateixa mesura que en convocatòries anteriors a les d’aquest curs”.

Al mateix temps, la diputada socialista ha preguntat al Consell “què han pagat ja, quant els queda per pagar i si els deuen alguna quantitat de 2012, ja que del ‘Bono Llibre’ encara deuen de l’any passat i anteriors huit milions d’euros”.

Respecte al transport escolar, Sarrión ha insistit en la necessitat que les línies “es regulen de la mateixa forma que fins al curs passat, en què el transport i el menjador estaven units, ja que per separat ja s’ha comprovat que no està funcionant”.

De la mateixa manera, ha demanat a la conselleria d’Educació que salde els seus deutes amb les empreses que presten servei als menjadors escolars, al mateix temps que ha posat com a exemple la situació que s’ha viscut en el CAES Illa Tabarca, on el deute de la Generalitat ascendia a 180 milions d’euros “i han esperat a rebre amenaces de l’empresa i a deixar fins i tot sense servei els xiquets durant algun dia per a realitzar-los dos pagaments que sumen 36.000 euros”.

D’altra banda, Sarrión ha demanat a la conselleria d’Educació “que parle amb les AMPAs, amb els sindicats i que consensue amb les direccions dels centres les qüestions relacionades amb ajudes i subvencions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa