Diari La Veu del País Valencià
Consum preveu crear 170 noves ocupacions a la Zona Franca de Barcelona
ACN / Barcelona

La cooperativa valenciana de supermercats Consum ha signat un contracte amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona per a la construcció de la seua nova plataforma logística de Catalunya, amb una inversió de 50 milions d’euros, segons ha informat Consum. La nova instal·lació concentrarà la plataforma de mercaderies generals (alimentació seca i no alimentació) i les centrals de fruites i de peix. Consum preveu que hi treballen unes 170 persones de la zona per proveir des de la Zona Franca als prop de 150 botigues que la cooperativa de supermercats té a Catalunya.

La nova plataforma logística de Consum s’ubicarà en una parcel·la de 92.000 m² de superfície al carrer A del Polígon Industrial de la Zona Franca mitjançant un contracte de llarga durada. Segons que ha informat Consum a través d’una nota de premsa, l’acord és coherent amb la directriu del Consorci de la Zona Franca de centrar prioritàriament en l’ocupació comercial del polígon industrial i afavorir l’activitat empresarial i logística, buscant un major valor afegit per als seus clients en aquesta zona productiva de la ciutat.

La nova central logística es construirà en dues fases. La primera, amb una superfície de 23.400 m² es preveu que s’inaugurarà al maig de 2014. La primera fase correspon a la plataforma de mercaderies generals amb tres àrees diferents: alimentació, no alimentació (que inclou, drogueria, perfumeria i basar) i logística inversa. Aquesta plataforma comptarà amb un automatisme d’alta Rotació amb capacitat per gestionar 10.000 palets al dia i un altre de baixa rotació per a productes a l’unitari, amb més de 3.000 referències. També disposarà d’un aparcament amb 250 places per als treballadors.

En una segona fase, la cooperativa construirà un magatzem logístic de 13.600 m² de superfície que acollirà les centrals de fruita i peix. Consum preveu que aquesta nova plataforma logística estarà totalment operativa per al 2015.

Consum és la major cooperativa d’alimentació de l’arc mediterrani. Compta amb 610 supermercats, entre propis i franquiciats, distribuïts per Catalunya, País Valencià, Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia i Aragó. El 2012 va facturar 1.764,2 milions d’euros, un 0,56% més, i va obtenir un benefici de 32,1 milions d’euros. Compta amb més de 1,9 milions de socis-clients i més de 10.400 treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa