Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Pedreguer eixuga en dos anys 1.400.000 € de romanent negatiu
RedactaVeu / Pedreguer

L’ajuntament de Pedreguer ha tancat el 2012 sanejant definitivament les arques municipals. El tancament pressupostari de Pedreguer del 2012 entre els ingressos i les despeses ha passat d’un dèficit de 1.463.213,02 € a un superàvit de 561.318,20 €.

Segons va explicar l’alcalde i regidor d’Hisenda, Sergi Ferrús, les mesures adoptades per l’equip de govern i la injecció de liquiditat a conseqüència d’haver-se acollit al mecanisme de finançament pel pagament a proveïdors, han permés tancar l’exercici del 2012 amb un resultat pressupostari d’1.828.630,64 en positiu, el que ha fet que el romanent de tresoreria negatiu desaparega, passant a gaudir de superàvit per primera vegada des del 2007.

L’alcalde va donar compte de la liquidació de pressupost en la Comissió Especial de Comptes del passat 22 de maig, i es tornarà a donar compte en el ple ordinari de maig, on està previst que es faça efectiva la renúncia de Sergi Ferrús, en compliment del pacte de govern signat a principi de legislatura i passarà l’alcaldia al PSPV.

Ferrús va destacar que Pedreguer, hui per hui, “compleix amb escreix amb l’objectiu de dèficit exigit a les entitats locals: si l’any passat ja el vam acomplir, ja que ens vam situar en el 2,33%, el 2012 no només l’hem millorat, sinó que ja no parlem de dèficit, sinó de superàvit, concretament del 15,95% dels ingressos no financers”.

En referència a les mesures que han permés arribar a aquests resultats, fonts municipals han esmentat el fet que, amb l’aprovació del pressupost del 2012, ja es va assumir part del dèficit que s’arrossegava, al mateix temps que l’Ajuntament aprovava juntament amb aquest pressupost (ambdues coses només amb el vot a favor de l’equip de govern) un Pla de Sanejament a cinc anys per retornar a la situació de superàvit.

Amb tot això, Pedreguer també ha aconseguit baixar el nivell d’endeutament, del 75% al 70%, i acurtar el termini de pagament a proveïdors dels 13 mesos que es tardava al final de l’anterior legislatura, als 45-60 dies actuals.

De totes aquestes xifres es donarà compte en el pròxim plenari, on tindrà lloc la renúncia de l’alcalde, Sergi Ferrús, en compliment del pacte de govern signat a principi de legislatura pels grups AIXA, Bloc i PSPV el 6 de juny de 2011. La dita renúncia no afecta a la condició de Regidor.

Des de l’efectivitat de la renúncia fins a l’elecció d’alcalde/ssa, la primer tinent d’alcalde assumirà el càrrec d’alcalde en funcions.

Al plenari també es tractaran tres mocions de “màxim interès”: una en contra de la privatització del servei de registre civil, altra en contra de l’homofòbia i una tercera relacionada amb l’accident de metro del 2006 i que, entre altres coses, demana la reobertura de la comissió d’investigació tancada en fals aleshores.

Comparteix

Icona de pantalla completa