Diari La Veu del País Valencià
Programa d’activitats esportives a Almussafes
Un 20 per cent dels veïns aposta pel sistema d’inscripció online en el seu tercer any en funcionament

Una mitjana de 1.500 persones utilitza assíduament les instal•lacions esportives municipals

A mitjan setembre, l’Ajuntament d’Almussafes va iniciar les inscripcions per al desenrotllament del programa d’activitats físic esportives 2014-2015 en el pavelló i en les piscines municipals. Per tercer any consecutiu, el resultat del procés de matriculació ha batut tots els rècords, ja que tant presencialment com via Internet a través de la web municipal, en torn de 1.400 empadronats i un percentatge menor de no empadronats ha optat per participar en algun dels cursos convocats per a la present temporada, aconseguint-se la xifra global d’1.793 usuaris, quasi un centenar més que el passat any. En esta nova edició s’han consolidat els programes esportius incorporats en la passada temporada tant en el pavelló com en les piscines, com a conseqüència de l’èxit obtingut pel programa oferit, a més d’afegir-se nous cursos, com el Xiquirritme, especialitzat en ball infantil.

El passat dia 1 d’octubre, el consistori d’Almussafes va inaugurar el programa d’activitats esportives de la nova temporada 2014-2015, una agenda que en esta ocasió consolida el programa global introduït el passat any, a més d’apostar per algunes novetats, especialment entre el col•lectiu de xiquets.

Durant la passada temporada, quasi 1.700 usuaris van participar en els diferents programes esportius convocats, una xifra que ha patit un increment en esta nova convocatòria, ja que s’han comptabilitzat 1.793 inscrits en la campanya esportiva hivernal, la qual cosa en un municipi com Almussafes, que a penes supera els 8.500 habitants, suposa un 20 per cent dels empadronats, sent un 40,64 per cent hòmens i un 59,36 per cent dones. “Les xifres registrades suposen un augment de 5 punts quant a participació del gènere femení i una baixada del mateix número en població masculina, resultat simptomàtic del fet que esta última pot estar variant els seus hàbits esportius i apostant, cada vegada més, per l’activitat física per lliure”, explica el regidor d’Esports, Carles Grancha.

També es detecten variacions quant a la demanda i preferència en funció del sexe respecte a la fórmula de participació en les activitats esportives, ja que els hòmens aposten majoritàriament pel programa de socis – un 77,59 per cent d’hòmens enfront d’un 22,41 per cent de dones – i la població femenina preferix activitats dirigides per tècnics especialistes – un 64,32 per cent enfront d’un 35,68 per cent -.

Així mateix, un 24,62 per cent dels usuaris provenen de les poblacions veïnes de Benifaió, Sollana i Silla, entre altres. ”Possiblement l’èxit de participació d’esportistes d’altres localitats es dega al fet que l’oferta d’activitats, instal•lacions, horaris i preus públics que oferim en el nostre municipi és molt accessible per a tots els col•lectius”, comenta l’edil d’Esports.

Opcions d’inscripció en els cursos

El nombre més gran d’inscripcions es va generar durant la primera jornada, concretament el passat 17 de setembre, en la que el dispositiu d’11 treballadors preparat per a millorar l’atenció i velocitat del procés, va aconseguir formalitzar 600 matriculacions durant els primers 55 minuts d’obertura del pavelló. Encara que per tercer any consecutiu la majoria dels usuaris va optar per la inscripció presencial durant eixa primera jornada del procés, un 20 per cent va apostar per les noves tecnologies on line a través del programa Deporweb del consistori municipal i també del codi QR des del Smarphone. “Els nostres veïns utilitzen cada vegada més les noves tecnologies de la informació per a este tipus de processos administratius, ja que el primer any el percentatge va ser d’un 5 per cent, el segon aconseguirem el 10 per cent i esta última temporada han sigut 155 els usuaris que s’han registrat via Internet”, detalla Grancha.

Programes esportius oferits

“Els citats usuaris han triat entre el gran palmito de cursos oferits als diferents sectors d’Almussafes, en esta nova edició, garantint per a això uns equipaments òptims”, destaca l’edil d’Esports. De fet, per a la present temporada, la Regidoria d’Esports ha consolidat les novetats introduïdes la passada temporada en el pavelló, com l’aero-llatí, consistent en la fusió de balls llatins i aeròbic, la dansa de Bollywood, el taller de tonificació per a conservar i millorar la condició física, la classe de cardio-gym i el programa d’entrenament total fitness. A més, els xiquets majors de 4 anys ja estan participant en el nou curs encunyat Xiquirritme, en el que de forma divertida aprenen els passos, estils i ritmes més de moda, com el Funky, Hip Hop, Jazz o Brake Donen-se, entre altres.

La Regidoria d’Esports manté en el seu programa esportiu les novetats aplicades per als cursos de formació en les piscines municipals del passat any, consistents a oferir cursos d’una o dos sessions setmanals, amb la finalitat de facilitar l’assistència dels veïns i a introduir les classes d’aquafitness, que en les temporades anteriors tan sols s’oferien en l’època estival.

Comparteix

Icona de pantalla completa