Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen l’extensió del batxillerat d’excel·lència a tots els instituts
Europa Press / València

Segons ha destacat el sindicat, el projecte de batxillerat d’excel·lència assenyala una ràtio de referència de 30 alumnes -inferior a la ràtio de 40 del batxillerat normalitzat-, a més d’activitats de reforç i ampliació a les vesprades amb suport de personal.

CCOO PV ha recalcat que aquest projecte “entra en total contradicció” amb el decret de retallades del Ministeri d’Educació i la Conselleria de maig de 2012 “en qüestió de ràtios i personal”. Segons el sindicat, “les retallades educatives han suposat la reducció de bastants unitats de batxillerat (ràtio aplicada 40 alumnes per aula), i la reducció de professorat en passar a 20/21 hores lectives, de les 18 anteriors”.

Per aquest motiu, ha reclamat la “generalització” de les mesures que es preveuen en aquest projecte “a tots els IES” del País Valencià ja que ha subratllat que la iniciativa “inclou activitats d’extensió tant culturals, com educatives a les vesprades amb sobredotació de professorat, a les quals no tenen accés la resta de batxillerats”.

CCOO recorda que ha recorregut la nova classificació de centres docents “fruit de les retallades d’unitats educatives, que ha suposat fortes reduccions de professorat”. “L’aplicació del citat Decret, que és conseqüència del pacte d’estabilitat presentat pel president Rajoy a Brussel·les en 2012, suposarà una reducció de plantilles en tots els sectors educatius de 10.000 persones entre el quinquenni que es preveu”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa