Diari La Veu del País Valencià
El PSPV, en contra de l’ús obligatori del casc per a ciclistes en vies urbanes
El grup parlamentari socialista en Les Corts ha presentat una Proposició no de Llei en Les Corts en la qual insta el Consell a oposar-se a la proposta de la Direcció General de Trànsit (DGT) d’implantar l’obligatorietat de l’ús del casc entre els usuaris de les bicicletes en vies urbanes, tal com contempla l’esborrany de modificació del Reglament de seguretat de circulació que hui mateix es debatrà en el Congrés.

De fet, tal com ha apuntat el portaveu d’Infraestructures i Medi ambient del PSPV, Francesc Signes, aquesta decisió “afectarà negativament tant l’ús del servei públic com el particular de la bicicleta”.

Per a Signes, aquesta modificació “podria comportar una reducció dels usuaris i, per tant, una disminució de la seguretat dels ciclistes, així com un perjudici per als negocis i llocs de treball directament relacionats amb el sector de la bicicleta davant una més que segura caiguda de la demanda”.

Al mateix temps, ha destacat que en països amb un elevat ús d’aquest mitjà de transport, com són Alemanya, Dinamarca, França, Regne Units, Itàlia, Països Baixos i Portugal, no han aplicat l’obligatorietat de l’ús del casc.

Comparteix

Icona de pantalla completa