Diari La Veu del País Valencià
Oltra i Morera defensen junts que els ciutadans facen la candidatura de Compromís
Europa Press / València

Sobre aquesta qüestió, el síndic de la coalició, Enric Morera, ha subscrit “al cent per cent” les paraules de la seua companya i ha defensat que pot ser un “sistema molt innovador” i que estan per a “innovar” en la política.

Oltra, que s’ha expressat així en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus de les Corts, després de ser preguntada pel document tècnic sobre primàries que està elaborant la coalició, ha precisat que es tracta d’un text en el qual “els que menys participació tenim som Enric i jo”, ha apuntat. Sobre aquesta qüestió, ha afirmat que poden arribar a ser la primera formació política que “obri les candidatures a la ciutadania”.

D’aquesta manera, ha destacat que, al final del procés, poden ser la primera formació política estatal que “delegue en els ciutadans la decisió de qui anirà en les candidatures” i això “és el que està demandant la ciutadania”, que els partits “deixen de ser vedats tancats”, ha explicat. A més, a l’Estat, les dades d’afiliació política “són molt baixes”.

Pel que fa a la presentació com a cap de llista per a les pròximes eleccions autonòmiques, Oltra ha apuntat que “no és el temps de prendre aquesta decisió” i ha argumentat que la gent està “farta” dels debats interns dels partits que “es dediquen més a veure qui està en les pròximes -eleccions- que a gestionar aquesta legislatura”.

“Pensem molt semblant”

“Quan arribe el temps electoral adoptarem aquestes decisions i les farem públiques, en el meu cas”, ha dit Oltra, qui ha apuntat que “ha parlat molt poc” amb Morera sobre aquest assumpte, per una qüestió de “agendes i no per una altra cosa”, ha precisat, “pensem molt semblant”.

El síndic de la coalició ha afirmat que “subscriu al cent per cent” les paraules d’Oltra que es tracta d’un sistema que pot ser “molt innovador”. Alhora, ha dit que comprén que això pot “generar dubtes” però “hem vingut a innovar en la forma de fer política”. “Estem en un procés molt positiu”, ha afegit.

“Som l’esperança de molta gent i no tenim el dret, cap dels que participem en el projecte, de danyar un projecte tan innovador i positiu com és Compromís per a canviar la forma de fer política”, ha advertit.

Inquirit per si de cas caldrà pagar per a participar en el procés de primàries, Morera ha contestat que no cauran “en mans dels bancs” i Oltra ha precisat que, seria una cosa “simbòlica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa