Diari La Veu del País Valencià
La ultradreta punxa en la manifestació contra l’alcalde de Burjassot
RedactaVeu / Burjassot

Amb fortes mesures de seguretat s’ha desenvolupat la concentració a la qual han assistit al voltant de 120 persones.

Entre els assistents es trobava la persona que va boicotejar l’acte d’homenatge al poeta Vicente Andrés Estellés fa pocs dies i que va ser l’encarregat de demanar a la Delegació del Govern el permís necessari per a realitzar la concentració.

L’alcalde, Jordi Sebastià, ha manifestat a La Veu del País Valencià, que la convocatòria “ha sigut tot un fracàs per al PP, que demostra com està de desesperat ja que s’ha unit a grups com el GAV o Espanya 2000”. Sebastià ha afirmat que és “el final del feixisme disfressat blaverisme. És un intent de reviure la batalla dels símbols i la batalla de València. No entenc com el PP pot recolzar la mateixa ultradreta que va boicotejar el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), una persona proposada pel mateix PP i un president de consens”.

“La ultradreta ha escollit Burjassot com a objectiu dels seus atacs perquè hi està governant una coalició d’esquerres, amb un alcalde de Compromís que té una trajectòria política i periodística molt clara”, ha afirmat. Sebastià s’ha mostrat rotund en afirmar que “la gent té altres problemes més importants”.

Sobre l’alineació del PP amb aquesta concentració, Sebastià ha dit que “haurà de donar explicacions” i considera que els populars “estan desesperats i intenten revifar guerres de símbols ara que la política de grans esdeveniments els està passant factura”.

En relació amb l’al·lusió directa de la concentració a la seua persona, Jordi Sebastià s’ha mostrat “tranquil” però “molest”. L’alcalde ha dit que troba el suport del poble, “tot i trobar al carrer gent que discrepe, però es conviu fantàsticament a Burjassot”.

Sebastià ha lamentat que actes com aquest puguin atemorir la gent que vulga assistir al ple amb normalitat.

Durant la celebració del ple de l’Ajuntament, la manifestació ha continuat amb insults a l’alcalde.

El PP de Burjassot es desmarca ara de la concentració d’España 2.000 i el GAV en contra de l’alcalde i no sap perquè apareix el seu logo

La portaveu municipal, Cristina Subiela, assenyala que “ni ha convocat ni s’ha adherit” però que comparteix alguna de les protestes com la de l’augment dels impostos.

La portaveu del grup municipal del PP de Burjassot, Cristina Subiela, ha manifestat aquest dimarts en declaracions a l’ACN que el seu partit “ni ha convocat ni s’ha adherit” a la concentració que sota el lema ‘No volem un alcalde catalaniste’, amb participació d’España 2.000 o el Grup d’Acció Valencianista (GAV).

Subiela ha assegurat no saber quina entitat convocada i el PP no promociona cap concentració. La portaveu popular però ha dit compartir algunes de les reivindicacions de la concentració com l’oposició a l’augment de d’impostos i que algun militant del PP pot haver anat a títol individual.

“Ho he dit al ple, que no tinc res en contra dels catalans, que m’encanta com defensen el seu i que els valencians hauríem de fer el mateix”, ha manifestat Subiela. La cap de llista del PP a Burjassot ha afegit que no critica la concentració perquè hi ha alguns punts que es comparteixen però ha remarcat que “amb els grups radicals, desvinculació absoluta”.

Durant el ple municipal que s’ha celebrar aquest dimarts a Burjassot, el PP ha presentat una moció perquè el municipi surti de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, que ha estat rebutjada per tots els grups parlamentaris.

Al mateix ple s’ha aprovat per unanimitat a proposta del PSPV-PSOE una moció condemnat l’intent de boicot a l’homenatge a Estellés que va realitzar l’Ajuntament de Burjassot amb presència del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. Els grups també han aprovat per unanimitat una moció de Compromís en suport a Ramon Ferrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa