Diari La Veu del País Valencià
Compromis per Ontinyent recolza que el consistori porte a la justícia la problemàtica dels terrenys del Hospital comarcal d’Ontinyent
Compromis per Ontinyent com a soci del equip de Govern de l’Ajuntament d’Ontinyent recolza que el consistori acudisca a la justícia per tal que es declare “lesiu” el conveni pel qual el govern local va obtindre el 2009 els terrenys on s’havia de construir l’hospital.

Cal recordar, que Compromís tampoc no estava a favor de la ubicació del hospital als terrenys proposats pel PP, perquè ja en el seu dia, Els Verds, partit dins de la coalició ens va oposar, així com Bloc que es va abstenir.

Francés, ha assegurat que l’informe jurídic de què disposa el consistori constata que l’opció elegida pel govern del PP de Lina Insa per a aconseguir els terrenys era “la més dolenta, és a dir, la més lesiva per a l’Ajuntament”.

Es destaca que el 2009 “ja hi havia indicadors econòmics suficients per a desaconsellar una operació que era una temeritat de signar”. Recordem que els terrenys van passar a mans municipals a canvi d’un aprofitament urbanístic al barri del Llombo, el projecte ‘Llombo 3’ i això quan ja sabien que era impossible que es puguera tirar endavant.

Des de Compromis, no entenem com els responsables municipals del moment, Lina Insa i Filiberto Tortosa, pogueren actuar així sabent que hi havia un gran risc i sense dur-ho al ple el conveni. Està clar que la decisió del govern del PP es va fer només amb intenció electoralista sabent que la Conselleria de Sanitat no havia acceptat la cessió dels terrenys.

Ara, els propietaris dels terrenys demanen fins a 38 milions d’euros per l’incompliment del conveni, un negoci moralment discutible, Francés declarava :”farem tot lo possible per evitar que s’haja de pagar un import que provoque la fallida d’aquest Ajuntament”.

El portaveu de Compromis i regidor d’Hisenda, Josep Francés, ha qualificat de ‘nefasta’ la gestió del govern del PP que va acceptar el canvi dels terrenys per un aprofitament urbanístic en juny de 2009, ‘quan ja se sabia que els terrenys resultarien molt més cars amb aquesta operació que no expropiant-los directament’, i evidentment en cap cas ‘a cost zero’ com els regidors han recordat que asseguraren Lina Insa i Filiberto Tortosa el 2008.

Comparteix

Icona de pantalla completa