Diari La Veu del País Valencià
Fontilles ha desenvolupat 23 projectes de cooperació internacional en 2012
EFE / Alacant

A l’Estat espanyol, la principal labor de l’organització se centra en el Sanatori Sant Francisco de Borja, situat en el municipi de La Vall de Laguar (Marina Alta) i el Centre Geriàtric d’Alacant.

Aquests vint-i-tres projectes i la labor assistencial de Fontilles han sigut “possibles gràcies a la cerca de noves vies de finançament i a la creació i renovació de serveis per a poder seguir atenent les persones beneficiàries del nostre treball”, ha dit el president de Fontilles, Ramón Trenor.

Trenor ha fet aquestes declaracions durant l’assemblea general de l’associació, en la qual s’ha presentat la memòria d’activitats de 2012. Fontilles ha ampliat l’oferta soci-sanitària del seu Sanatori Sant Francisco de Borja per a atendre estades temporals de pacients amb patologies cròniques estables, convalescència de malalties, postoperatoris, cures pal·liatives, rehabilitació després d’accidents cervell-vasculars o fractures.

Al marge del seu component assistencial, el Sanatori desenvolupa també activitats de formació, com, els cursos anuals de lepra per a metges i per a personal sanitari o els mòduls de dermatologia de diferents postgraus. També es duen a terme activitats de recerca en col·laboració amb diferents universitats, com la Miguel Hernández (UMH) d’Elx i el London College.

Tanmateix, al Centre Geriàtric Borja, que atén en l’actualitat 84 persones, moltes d’elles amb un alt grau de dependència, s’han realitzat obres i s’han incorporat els equipaments necessaris per a obrir enguany un Centre de Dia per a assistir a persones majors en horari de matí i vesprada.

D’altra banda, Fontilles s’ha sotmès a l’eina ‘Transparència i Bon Govern’ de la Coordinadora de ONG de Desenvolupament de l’Estat espanyol que permet als ciutadans conèixer i comprovar la destinació de tots els recursos que s’hi inverteixen.

Fontilles se sotmet també a la supervisió de la Fundación Lealtad i a l’auditoria obligatòria dels seus comptes anuals. L’Associació Fontilles, que també és membre de les coordinadores de ONGD Estatal i del País Valencià, té actualment en marxa diferents projectes de cooperació internacional a Bolívia, Brasil, Equador, Haití, Nicaragua, Índia, Nepal, Vietnam, Etiòpia, Moçambic i la República Democràtica del Congo. També col·labora amb els programes nacionals de lluita contra la lepra de Cuba, El Salvador, Hondures, Mèxic, Guatemala, Argentina i Guinea Equatorial.

Comparteix

Icona de pantalla completa