Diari La Veu del País Valencià
Un correu electrònic del PP convidava a la concentració amb España 2000
ACN / Burjassot

El correu, al què ha tingut accés l’ACN, informava sobre la convocatòria assenyalant que es volia protestar contra el govern de Jordi Sebastià (Bloc-Compromís) a causa de ‘l’augment d’impostos, les retallades en les millores municipals, els concerts catalanistes…’.

El PP assenyalava que es tractava d’una iniciativa dels veïns amb suport ‘d’entitats culturals valencianes i de partits com el PP’ i posava a disposició senyeres valencianes a la seua seu.

La portaveu del grup municipal dels populars, Cristina Subiela, va assegurar aquest dimarts a l’ACN que el seu partit “ni ha convocat ni s’ha adherit” a la concentració, que va reunir un centenar de persones a la plaça Emili Castelar i va comptar amb presència de destacats dirigents d’España 2000 com el seu president, José Luis Roberto.

Subiela va assegurar no saber quina entitat convocava i que el PP no promocionava cap concentració. La portaveu popular va dir que compartia algunes de les reivindicacions de la concentració com l’oposició a l’augment d’impostos i que algun militant del PP podria haver anat a títol individual.

“Ho he dit al ple, que no tinc res en contra dels catalans, que m’encanta com defensen allò que és seu i que els valencians hauríem de fer el mateix”, va manifestar Subiela. La cap del PP a Burjassot va afegir que no criticava la concentració perquè hi havia alguns punts que compartien però va remarcar que “amb els grups radicals, desvinculació absoluta”.

Sota el lema ‘No volem un alcalde catalanista’, la concentració va ser convocada de manera oficial pel Grup d’Acció Valencianista (GAV) i va comptar amb el suport de formacions de l’extrema dreta com España 2000, Círcul Cívic Valencià, Renovació política, valenciafreedom.com o Estudiantes por la libertad, i partits adherits com Unió Valenciana i el PP local, segons es podia veure al cartell de la convocatòria.

No és la primera acció que España 2.000 i altres grups de l’extrema dreta han protagonitzat darrerament a Burjassot. Fa unes setmanes, l’estàtua de Vicent Andrés Estellés va aparèixer pintada de blau la mateixa setmana que el GAV va intentar boicotejar un acte en homenatge a Estellés al consistori. El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, també va patir pintades de ‘traïdor’ i ‘catalanista’ al seu domicili a València.

Comparteix

Icona de pantalla completa