Diari La Veu del País Valencià
Treballadors del Centre de Salut Pública de València protesten pel seu trasllat forçós
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F informa que, els treballadors del Centre de Salut Pública de València s’han concentrat enfront de la seu de Conselleria de Sanitat per a protestar per la decisió de traslladar-los, de manera irregular, al recinte de l’Hospital Militar de Mislata. La central sindical assegura que l’administració no ha negociat amb els sindicats el trasllat dels més de 90 empleats públics, obvia així l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic (EBEP).

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que els treballadors es troben desemparats davant l’imminent trasllat del seu emplaçament actual, situat a l’Avinguda de Catalunya. Si ho executa sense negociar amb els sindicats, Conselleria de Sanitat estaria incomplint l’article 37 de l’EBEP, que especifica que serà objecte de negociació en el seu àmbit respectiu, i en relació amb les competències de cada administració pública i amb l’abast que legalment procedisca, la mobilitat funcional i geogràfica en aquells aspectes que afecten a condicions de treball dels empleats públics.

El sindicat CSI-F va presentar sengles escrits dirigits al conseller de Sanitat, Manuel Llombart, i al secretari autonòmic, Manuel Escolano, per a recordar-los l’obligatorietat de negociació que estableix la Llei dels empleats públics en aquests supòsits.

La central sindical reclama a Conselleria de Sanitat que òbriga una negociació amb els sindicats per a tractar d’oferir una solució consensuada amb els empleats públics del centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa