El Govern d’Ontinyent compleix dos anys de gestió “sostenible, eficient, regeneradora i d’impuls econòmic”

1 juliol 2013 01:00h
Jorge Rodríguez i Josep Francés repassen els avanços realitzats als objectius concrets “i també en els intangibles”
 
Els partits de Govern destaquen la “salut de ferro” d’un pacte que ha permès reduir el deute, augmentar la inversió malgrat congelar impostos i apostar per les polítiques socials
 
Dos anys fe gestió “sostenible, eficient, regeneradora i d’impuls econòmic”. Aprofitant el segon aniversari de la constitució del Govern d’Ontinyent, l’Alcalde de la ciuat, Jorge Rodríguez, i el Primer Tinent d’Alcalde, Josep Francés, acompanyats pels regidors que formen el Govern d’Ontinyent, feien balanç aquest matí d’un període al qual “estem orgullosos dels avanços que hem aconseguit en objectius concrets, però també en els intangibles”, destacava Jorge Rodríguez.
 
L’Alcalde d’Ontinyent recordava que s’ha aconseguit reduir el deute, augmentar la inversió malgrat congelar impostos i apostar per les polítiques socials,  “hem avançat des de la modèstia i la realitat, i si és cert que s’ha fet el Pont de Sant Vicent, que hem invertit més de 2’5 milions d’euros en millorar els barris o més d’un milió en un Pla d’Eficiència Urbana, encara estem més orgullosos de que la crispació s’haja reduït, que pugam treballar colze a colze amb tot tipus de persones o que Ontinyent tinga cada vegada més capacitat d’atracció”, destacava.
 
 
Josep Francés, coincidia amb l’Alcalde en destacar la “salut de ferro” del pacte signat per dos partits diferents, com son PSPV-PSOE i COMPROMÍS, que vam decidir treballar plegats i dos anys després podem acudir ací amb un balanç positiu, d’un govern progressista, valencianista, d’esquerres i que està sempre al costat dels ciutadans”.
 
El Primer Tinent d’Alcalde feia un repàs per l’acció d’un Govern que ha reduit despesa fixa i corrent, “administrant millor els diners dels ciutadans, passant de tancar exercicis amb més de 2 milions de dèficit, com es venia fent, a tancar amb un milió de superàvit”, recordava.
 
Rodríguez i Francés coincidien en destacar que el deute bancari acumulat s’ha reduït en 4 milions d’euros, la despesa en lloguers ha passat de 178.000 a 40.000 euros, i estalviant 200.000 euros en neteja d’edificis (principalment despatxos), “i tot partint d’una primera acció que era una declaració de intencions, com va ser baixar els sous dels polítics i reduir al màxim l’estructura política, que és probablement la més barata de tot el País Valencia i de les més barates a tota Espanya”, destacaven.
 
Jorge Rodríguez recordava que “l’austeritat no pot ser tampoc un fi en ella mateixa” i per això “hem treballat perquè la gestió eficient dels recursos ens haja permès fet una nova política de promoció econòmica, treballant de la ma de sindicats i empresaris en campanyes i fires, però també amb un Pla de Reactivació Econòmica al que hem destinat més de 400.000 euros”. A més a més, “hem apostat perquè la sostenibilitat marcara totes les àrees de la gestió municipal; s’ha fet una aposta seriosa per la política social amb més d’un milió d’euros anual; en educació denunciem les retallades i estem treballant en un projecte de Ciutat Educadora”.
 
 
En matèria cultural, l’Alcalde destacava que “hem apostat per la política cultural com a eix per a aconseguir una capitalitat amable que ens convertisca en pol d’atracció, un objectiu per al qual traiem la cultura als barris de la ma de les associacions i acollim esdeveniments com els concerts que hem previst per a aquest Estiu”. En matèria esportiva s’ha creat el Consell d’Esports i s’impulsen dia a dia nombroses iniciatives, “i tot açò ve acompanyat d’un canvi de formes molt important. Ara la oposició es respectada i té tota la informació que demana, el saló de plens és accessible, i la ciutadania té més mecanismes de participació amb els nous consells i la renovada carta de  participació ciutadana. La nostra aposta per la regeneració democràtica ha quedat demostrada”.
 
L’Alcalde d’Ontinyent assenyalava per últim que “el balanç és positiu, però volem ser humils. Ens queda molt per fer i volem estar a l’alçada d’allò que els ciutadans es mereixen”, concloïa.ontinyent.es/
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next