Diari La Veu del País Valencià
Rajoy ‘estudiarà’ facilitar microcrèdits a les petites empreses i autònoms
ACN / Madrid

CiU ha assegurat que aquesta seria una mesura “revolucionària per reactivar l’economia” i ha demanat al govern espanyol que es ‘pose les piles i surta al carrer per constatar que hui el crèdit no flueix’.

Rajoy ha promès que tindrà en compte la proposta i si després d’analitzar-la al seu govern li ‘sembla raonable, la portarà a la pràctica’.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions en la sessió de control del Congrés dels Diputats en resposta a una pregunta del portaveu adjunt de CiU, Josep Sánchez-Llibre, que ha recordat que la cohesió social ‘està en risc’ perquè sense crèdit no hi ha inversió, sense inversió no hi ha llocs de treball i sense llocs de treball no es pot superar la crisi.

Per aquest motiu ha plantejat ‘una solució’ que és aquest “pla ambiciós per atorgar microcrèdits a través de l’ICO i la banca pública nacionalitzada”. Segons Sánchez-Llibre, aquests microcrèdits haurien d’anar dirigits “única i exclusivament a les microempreses i als autònoms” i utilitzar recursos que el govern espanyol ja té a la seua disposició, com per exemple 10.000 milions d’euros que l’any passat no es van gastar.

“Posen sobre la taula 10.000 milions d’euros perquè a partir de demà les microempreses i els autònoms puguen disposar d’aquests crèdits”, ha dit. En la seva resposta el president espanyol ha afirmat que “comparteix la preocupació de CiU pel que fa a la manca de crèdit per a les empreses” i ha assegurat que “tota l’acció del seu govern es destina precisament a la recuperació de l’economia.

“És veritat que tenim un problema de dificultat d’accés al crèdit i que aquest és un dels reptes més importants que tenim per davant”, ha dit abans de recordar que el seu executiu ja ha posat “algunes mesures en marxa que han de permetre que flueixa el crèdit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa