Diari La Veu del País Valencià
CSI-F reclama un pla d’inversió en infraestructures per a les escoles d’idiomes
RedactaVeu / País Valencià

El sindicat CSI-F ha exigit en mesa sectorial un pla d’inversió en infraestructures per a millorar i ampliar els aularis de les escoles d’idiomes valencianes. En eixe òrgan, ha demanat a Conselleria d’Educació la reducció de ràtios, que acredite com a A-2 el nivell d’anglès de Batxillerat sense necessitat de prova homologada i que el departament puga aprovar un alumne capacitat que no passe la certificació.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha reclamat “un pla d’inversió en infraestructures que permeta respondre a la demanda actual de forma adequada”. El sindicat considera inconcebible que València encara no dispose d’una nova escola d’idiomes, que Castelló únicament en compte amb una o que molts alumnes reben classe en aularis que no compleixen els requisits mínims per a l’ensenyament d’idiomes.

CSI-F ha agraït l’esforç negociador de Conselleria d’Educació encara que apunta que la nova ordre reguladora del funcionament de les escoles d’idiomes “és lesiva amb les condicions del professorat i tindrà una incidència negativa sobre la qualitat de l’ensenyament”. Referent a açò, lamenta l’increment de ràtios a un mínim d’una vintena d’alumnes per aula. “Eixa quantitat deuria ser la màxima i no la mínima, com ha establit l’administració”, replica el sindicat, que insisteix en la necessitat de mantenir uns paràmetres bàsics de qualitat.

La central sindical ha proposat, a més, dues mesures que Conselleria ha acceptat. La primera consisteix en, a petició del departament, un alumne que haja aprovat durant tot el curs amb bones notes puga rebre la certificació encara que suspenga la prova específica. “No és just que un estudiant aprove amb un huit al final de curs i que, per un mal dia, no passe l’examen de certificació i no obtinga el nivell corresponent”, assenyala CSI-F.

De la mateixa manera, els alumnes que hagen aprovat anglès en Batxillerat no necessitaran superar la prova homologada d’A-2 per a obtenir eixa acreditació. “El mateix professor que els ha aprovat durant el curs els corregeix la prova. Resulta una duplicitat de treball que no té sentit”, assenyala CSI-F, que ha aconseguit el compromís d’eliminar el citat examen d’homologació una vegada es desenvolupe l’ordre.

Comparteix

Icona de pantalla completa