Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent fomenta la música com a eina contra el fracàs escolar
RedactaVeu / Ontinyent

La música pot ajudar de manera molt efectiva a lluitar contra el fracàs escolar. Amb aquesta premissa, sis col·legis d’Ontinyent, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Conselleria d’Educació i l’Acadèmia Musical Ad Libitum, han posat en marxa, al llarg del curs, el projecte ‘Musicoles’, que culminarà la setmana vinent amb la realització d’un Festival de Cors que involucrarà més de 1.500 alumnes.

Per mitjà de ‘Musicoles’, alumnes de segon i tercer cicle de primària dels col·legis Martinez Valls, Lluís Vives, Bonavista, Carmelo Ripoll, Rafael Juan Vidal i Vicente Gironés han estat posant lletra a cançons conegudes que, els professors del taller de música moderna d’Ad Libitum han versionat i tocaran en directe en un festival de cors protagonitzat per 300 d’aquestos alumnes. Actuaran el 5 de juny a les 10:30 hores als Jardins de La Glorieta d’Ontinyent.

El regidor d’Educació, Pepe Pla, ha agraït el treball dels col·legis participants, i ha destacat “el treball dels alumnes, molts dels quals viuran el proper dimecres el seu primer concert, una experiència que pensem serà molt positiva i beneficiosa per a ells”. Amb tot, Pla ha lamentat “la important retallada que ha fet la Conselleria d’Educació respecte del que es va anunciar per a recolzar aquest programa, cosa que ha obligat a reduir les activitats previstes”. La Conselleria, en principi, havia d’aportar 6.000 euros per centre, una aportació que finalment s’ha quedat al voltant de 600, el que suposa una retallada del 90%.

Lluís Muñoz, director de l’escola de música Ad Libitum, ha agraït “l’enorme esforç” dut a terme pels alumnes, les escoles i els docents, així com el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Joventut, Esports i Educació, destacant que amb la iniciativa “volem aconseguir motivar els alumnes, transmetre’ls els valors de la música i tot allò que aquesta els pot aportar”.

La iniciativa, segons explica Patricia Folgueras, directora del CEIP Bonavista, “ha estat una experiència molt gratificant tant per als alumnes, que de forma divertida han treballat aspectes molt diversos, com el llenguatge, la creativitat o el treball en equip, un treball cognitiu amb què, a més a més, s’ho han passat d’allò més bé. Els professors de música dels diferents centres d’Ontinyent han tingut l’ocasió de treballar conjuntament “d’una manera que no en tenim constància que hi hagen precedents a la ciutat”, ha explicat Folgueras.

Vicent Domingo, mestre de música i director del CEIP Rafael Juan Vidal, ha afegit per la seua banda que “MusiColes suposa una aposta per la llibertat d’expressió i el foment de la creativitat, que són vitals en la formació dels alumnes. És un primer acostament a una metodologia que esperem que tinga continuïtat en el futur per seguir aportant als alumnes els valors, les experiències i les capacitats que els pot aportar la música”, ha conlcòs.

>
MusiColes. Festival de cors en directe

Comparteix

Icona de pantalla completa