Diari La Veu del País Valencià
La campanya de participació ciutadana que dibuixarà el mapa del deute del Consell amb la Marina Alta
RedactaVeu / Dénia

Compromís ha presentat una campanya participativa on mitjançant formularis a Internet i físics i actes locals anima la ciutadania a detallar els diners que els deuen les institucions. “És una campanya contra la resignació, cridem a generar una revolta ciutadana dels qui pensem que els polítics que no han gestionat bé els nostres recursos han de donar resposta a la societat”, ha destacat Enric Vengut, el secretari comarcal de Compromís a la Marina Alta.

‘Quielste.com’ va arrancar ahir i estarà vigent fins el 31 de juliol, temps en què es duran a terme actes a diferents pobles per recollir dades municipals i es buscarà la participació de col·lectius i entitats comarcals. Compromís Marina Alta durà les dades recollides a les Corts Valencianes i al Congrés dels diputats.

Un pare que no ha cobrat la beca del seu fill del menjador, un autònom que fa un any que espera cobrar una factura d’un ajuntament, escoles que no poden comprar material pel deute de la Generalitat, ajuntaments que no cobren les subvencions, malalts dependents que esperen l’ajuda econòmica, advocats d’ofici que no cobren… A tots aquests casos i més s’adreça la campanya que ha presentat Compromís Marina Alta.

La campanya demana a la ciutadania que informe del deute que les administracions mantenen amb ells. Les dades s’emmagatzemen en el sistema i es genera un rànquing del deute que Compromís farà públic i que serà visible a la web de la campanya. Compromís Marina Alta durà les dades recollides a les Corts Valencianes i al Congrés dels diputats.

Abans de començar la campanya, Compromís estima que només la Generalitat Valenciana deu a la Marina Alta més de 60 milions d’euros a ajuntaments, empreses, centres educatius, en ajudes i entitats, dels quals només a Dénia pertanyerien uns 20 milions d’euros.

El responsable de comunicació de Compromís a la Marina Alta, Gerard Fullana, ha destacat que “Compromís és el partit en el qual més esperances de canvi té dipositades la ciutadania i hem de respondre amb missatges exigents. En el fons d’aquesta campanya hi ha un canvi de concepció gran: cal exigir més a tots els partits polítics, als gestor de les institucions i cal aprendre a ser autocrítics. Ser honestos i dir la veritat no val diners, la crisi no és cap excusa per mentir a la ciutadania, volem saber qui els té”.

Des de Compromís Marina Alta s’ha anunciat que aquesta és la primera d’un conjunt de campanyes que es duran a terme en 2013 i 2014. Les properes estaran centrades en sanitat, educació i democràcia participativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa