Diari La Veu del País Valencià
Empremdedors al Viver d’Empreses d’Almussafes

L’Ajuntament firma un conveni amb el ‘PATER’ per a la millora de la competitivitat de les Pimes locals

Quan es complix just un mes des de la inauguració oficial de les noves dependències municipals destinades a l’ocupació i dotades d’un Viver d’Empreses, l’Ajuntament d’Almussafes firma un conveni de col·laboració amb el PATER (Pacte Territorial per l’Ocupació en la Ribera) tendent al foment i la promoció de la cultura emprenedora i la creació de negocis en el municipi, a més d’afavorir la cooperació empresarial i la millora de la competitivitat de les Pimes. El compromís passa també per acompanyar als nous empresaris, que finalment s’instal·len en la incubadora d’empreses local durant la seua estada en la mateixa. El consistori municipal acaba d’obrir el termini de presentació d’instàncies per a l’ús dels tres despatxos que integren el Viver.

La noves seu oficial del servici públic destinat a l’ocupabilitat dels veïns d’Almusasfes i al teixit empresarial local va obrir les seues portes oficialment, el passat dia 27 de febrer. La segona planta del Centre de Salut acull estes dependències municipals, gestionades des de l’Agència de Desenrotllament Local i Promoció Socioeconòmica (ADL), “que complixen la funció prioritària d’impuls a la creació d’ocupació i de dinamització de l’activitat empresarial i comercial de la població”, segons va constatar l’alcalde, Albert Girona, durant la cerimònia d’inauguració.

Entre les millores que brinda el nou espai físic en què s’ubiquen les esmentades instal·lacions públiques, destaca la dotació de les mateixes d’una estructura d’acollida temporal de xicotetes empreses, que oferix àrees i servicis comuns, destinats a la formació i l’assessorament, i també particulars, com són els tres locals independents d’una superfície aproximada de 12m’i2 amb dotació d’infraestructures d’il·luminació, electricitat i climatització, en els que els emprenedors finalment autoritzats per la Comissió Tècnica del Viver podran desenrotllar els seus corresponents projectes de negoci i prestar els seus servicis empresarials.

Requisits mínims dels beneficiaris
El Viver està destinat a Empreses de nova o recent creació, és a dir, que s’hagen constituït durant els últims dotze mesos, el projecte empresarial o dels quals pla de negoci siga considerat viable econòmicament i tècnicament. A més, com a mínim el 50% de les persones promotores, en data la presentació de la sol·licitud, han d’estar empadronades a Almussafes un període ininterromput de dos anys. Segons les bases de funcionament de les dependències d’acollida d’empreses, les persones candidates han de ser Micropime o empresari/a individual i comptar amb un Pla d’Empresa, que garantisca la permanència i estabilitat en l’ocupació i exercisca activitats emmarcades en el sector servicis i que no resulten nocives, insalubres o perilloses.

Els interessats hauran de presentar en el registre de l’Ajuntament d’Almussafes, la sol·licitud d’accés al Viver d’Empreses, en un imprés normalitzat que es facilitarà en el mateix i que a més està disponible en la web municipal.

“Amb la posada en funcionament del Viver d’Empreses, no sols millorarem les expectatives de supervivència de les micropimes instal·lades en les dependències, sinó que també els aportem una plataforma de relacions i de contactes amb altres emprenedors”, destaca la regidora d’Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes.

El consistori municipal ha establit el termini de duració de l’ús de cada un dels tres despatxos en un any, encara que amb caràcter excepcional, es podrà prorrogar l’esmentada autorització per part de la Comissió de Valoració del Viver.

Els cessionaris abonaran una taxa de 25 euros al mes per la utilització dels espais del Viver d’Empreses i, a canvi, l’Ajuntament els assegura connexió a Internet, domiciliació social/fiscal, neteja i manteniment de les àrees comunes, l’ús de la sala de reunions i de l’aula de formació i el servici de correu, sense costos addicionals.

Aposta pels emprenedors

Com a valor afegit, també se’ls brindaran servicis d’assessorament i orientació personalitzats i accions de promoció de la cooperació empresarial i el networking per a intercanviar, aprendre i fer negocis, així com per a estimular la cultura emprenedora, entre altres. Estes iniciatives s’oferiran directament per part del PATER, després de la firma del conveni de col·laboració, efectuada este mateix matí en el saló de plens per part de l’alcalde, Albert Girona, i el director de l’organisme autònom del Consorci de la Ribera, Cristóbal García. La cooperació mútua comprén un ampli programa d’accions com el servici de tramitació de l’alta com a empresa per part el punt PAE del PATER, la relació amb entitats col·laboradores per a oferir servicis als emprenedors, la promoció de la formació i l’organització d’esdeveniments empresarials, jornades, taules redones i vivetes a empreses, així com la constitució d’un punt d’informació, tramitació i ajuda en la gestió documental administrativa dels emprenedors, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa