Diari La Veu del País Valencià
Els comerciants asseguren que no poden assumir una nova pujada de l’IVA
RedactaVeu / València

Sanchis considera que la caiguda del 2,4% en vendes en el mes d’abril segueix sent ‘una mala dada’ a pesar que millora el registrat en els últims mesos. Ha reclamat polítiques que permeten recuperar el consum, i per a açò és necessària la creació d’ocupació, mesures per a finançar a les pimes i autònoms i la reducció de la pressió fiscal sobre el comerç.

El sector, ha reiterat, “no pot assumir en cap cas una nova pujada de l’IVA, com es plantejava aquesta setmana des de Brussel·les, especialment a la vista de les nefastes conseqüències que l’últim increment ha tingut sobre el sector i dels inapreciables efectes sobre la recaptació en les arques públiques”.

En la seua opinió, l’Executiu ha de ponderar les possibles conseqüències d’una mesura ‘tan greu’ i recolzar el sector del comerç.

Al País Valencià el comerç “està fent un enorme esforç per reduir l’impacte de la crisi i mantenir l’ocupació, malgrat la caiguda de les vendes”, i cita com a exemple la baixada del 0,7% de l’ocupació del comerç a l’abril enfront del descens nacional del 2,3%.

COVACO agrupa a més de 200 associacions locals i gremis sectorials i més de 30.000 pimes i autònoms de comerç.

Comparteix

Icona de pantalla completa