Diari La Veu del País Valencià
La Unió Europea considera ‘prioritari’ el Corredor Mediterrani
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu d’Infraestructures i Medi ambient del PSPV, Francesc Signes, ha mostrat la satisfacció dels socialistes valencians després de l’anunci del parlament europeu en considerar prioritari el Corredor Mediterrani enfront de l’eix central. De la mateixa manera, ha insistit en la necessitat que la UE prioritze també la necessària eixida de mercaderies des de València cap a la frontera francesa “i solucione els actuals ‘colls de botella’, com el de València-Silla, València-Castelló i el tram Vandellós-Tarragona, i el túnel passant de València”.

La Unió Europea va fer públic ahir que el corredor ferroviari del Mediterrani i l’Atlàntic figuren en la seua llista final de projectes prioritaris, però no així el corredor Central que connectaria Espanya i França pels Pirineus. Fonts comunitàries van explicar no obstant açò que “el més probable és que hi haurà oportunitats de finançament previstes en el Mecanisme ‘Connectar Europa’ per a recolzar estudis”.

Per a Signes, la consecució d’aquesta aspiració del País Valencià ha sigut possible “gràcies al clam de la societat i al treball i esforç dels sectors econòmics, socials i polítics, especialment del govern de Zapatero, al que la UE va ser sensible pel que fa a les seues peticions”. De la mateixa manera, ha tornat a incidir que aquest projecte “és de vital importància per a la nostra economia”, al mateix temps que ha apuntat que en l’acord europeu també es consideren prioritaris els aeroports de València i Alacant, així com el port de València.

Per tot açò, els socialistes han demanat a la Unió Europea que a partir d’aquests moments prioritze altres necessitats, com les eixides de mercaderies o els ja esmentats ‘colls de botella’. Referent a açò, Signes ha remarcat que el túnel de Serradora, a València, “té un grau de saturació del 60% i pot quedar-se col·lapsat en pocs anys”, per la qual cosa ha insistit en la necessitat d’executar el túnel passant de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa