Diari La Veu del País Valencià
Noves Generacions Franquistes
Durant els darrers dies s’ha pogut veure als mitjans de comunicació com diferents membres (uns quants casos) de les Noves Generacions del Partit Popular, han eixit fotografiats amb banderes franquistes i amb la mà dreta ben alta. A més, una de les darreres fotografies aparegudes és la d’una jove redigora del PP del poble valencià Canals. Ei!, regidora de Joventut i Sanitat d’una població de vora 15.000 habitants, així que poca broma. Hi ha hagut llocs on per coses molt i molt menors s’ha hagut de dimitir… A mi em sembla un assumpte prou greu.

Allò que em resulta curiós, és que des de la cúpula “pepera” valenciana s’ha qualificat tots aquests despropòsits com “actos de chiquillería y casos aislados”. Clar, que han de dir sino, que a més a més ho recolzen? Doncs la veritat que no m’extranya gens ni mica.

Cal recordar també que durant aquest estiu, va haver-hi el cas de l’alcalde de Baralla, un poble de la província de Lugo que va dir textualment que “aquells que van ser comdemnats a mort durant el franquisme va ser perquè ho mereixien”. Clar, i açò també serà una qüestió de xiquetes i xiquets, no? Simplement són barbaritats que es van fent i dient en un Partit, on mai s’han deixat de fer comentaris, al·lusions o posats ridículs com aquests.

És més, estem davant d’un partit que encara que hi ha hagut una transició democràtica i totes eixes històries i concessions a mig fer, per a la meua opinió, totes i tots sabem d’on ve. Han passat més de 35 anys de la mort de Franco i el restabliment de l’essència democràtica i és un Partit que encara es nega a condemnar el “Franquisme”. Es van tornar a retractar quan en el Congrés dels Diputats, l’Esquerra Plural va presentar una Proposició de LLei per declarar el 18 de juliol el “dia de la condemna del Franquisme”. Una més. Després són ells els que volen que altres partits o associacions condemnen altres tipus de temes relacionats amb la violencia… quan ells encara no són capaços de condemnar el colp d’Estat que es va dur a terme, la Guerra Civil, la dura repressió, l’exil·li i un llarg etcétera.

Què és el que passa? Doncs que si a aquestes alçades de la pel·lícula estem així, és normal que els seus cadells de les NNGG estiguen tan exaltats i lliures de fer el que els done la gana. I clar, després diuen que tot són malinterpretacions i ximpleries. Realment no és així. Si fos un partit leal, primer de tot condemnaria tot allò relacionat amb el Franquisme. Però no només una simple condemna, sino igual que ells demanen a altres s’haurien de veure “accions”. I si en el teu Partit hi ha algun o alguna energumen que encara continua amb la mateixa cançoneta o simplement vol fer-se la graciosa o el gracias, doncs que quede expulsat i que es vaja cap a la seva casa, perquè al seu Partit no li farà cap favor, però a la societat democràtica encara menys.

És un tema trist, perquè a tota aquesta gent després se’ls ompli la boca quan parlen de democràcia, llibertat, respecte i pau, quan des del lloc d’on venen, amb el que diuen i aquestes accions només fan que treure’ns a totes i tots el poc que ens queda de democràcia, llibertat, respecte i pau. I és més trist encara quan gent jove, gent que es suposa que milita en un Partit i una associació política per transformar una societat a millor, tot i que siguen de NNGG, no sóc capaços de deixar enrere simbologia i idees que no transformen la societat per a bé, tot el contrari, sino que es posen a llegir els llibres d’història que falta els hi fa.

El nét del Roig

Pablo Gil Navarro

Comparteix

Icona de pantalla completa