Diari La Veu del País Valencià
Una passejada poètica i tres trobades homenatgen aquest cap de setmana Estellés
RedactaVeu / País Valencià

“Amb el lema: ‘La veu del teu poble’, ja han passat per les 14 Trobades d’Escoles en Valencià més de 160.000 assistents per reclamar la potenciació del programa òptim d’ensenyament, el Programa plurilingüe d’ensenyament en valencià, per dir ‘No a la LOMQE i sí al valencià’, per defensar un sistema educatiu públic i de qualitat, i per exigir als nostres governants que facen del valencià una llengua d’ús per a tot i per a tots, que permeta que la ciutadania puga viure en valencià més enllà de l’escola”, ha declarat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, davant un cap de setmana ple d’activitats en homenatge a Vicent Andrés Estellés.

Benidorm, Balones i Bocairent seran els escenaris de Trobades previstes per a demà.

La 25a Trobada d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa començarà en Benidorm a les 17 hores amb una cercavila que arribarà a l’espai de tallers dels centres educatius i paradetes d’entitats. En total seran vora una vintena de propostes per als xiquets i xiquetes de la comarca. Programa complet ací.

Balones, amb una població d’uns 200 habitants, acollirà la 26a Trobada de l’Alcoià i el Comtat durant tot el dia amb diverses activitats que començaran a les 11:30 del matí. Per la vesprada, s’iniciaran els més de 60 tallers i paradetes previstos. La festa acabarà amb un concert de La Gira d’Escola Valenciana amb tres grups de la comarca Badok, Esir i Tancats. Programa complet ací.

La Trobada de la Vall d’Albaida se celebra enguany a Bocairent i allí estarà La Veu. Sobre les 17 hores s’iniciarà una cercavila per aquesta població monumental del País Valencià que desembocarà en l’espai destinat a les exhibicions, exposicions, actuacions i els vora 100 tallers i paradetes. A les 20 hores s’iniciarà el concert de La Gira d’Escola Valenciana amb l’actuació dels grups Odi, Rascanya i Karraska’l. Programa complet ací.

Passejada Estellés per València

Per altra banda, demà també tindrà lloc la ruta titulada ‘La mirada d’un poeta’, que forma part de les activitats d’homenatge a Vicent Andrés Estellés que l’entitat cívica ha organitzat enguany.

La passejada començarà a la Plaça de l’Ajuntament a les 10 del matí. A cada racó de la ciutat on Estellés posà els ulls, els guies descriuran la importància del lloc en la vida del poeta i es recitarà un poema. D’aquesta manera, la ruta servirà per donar a conéixer als assistents aspectes de la vida i l’obra de Vicent Andrés Estellés d’una manera ben original. Finalitzarà a la Plaça de la Mare de Déu amb l’actuació d’Enric Esteve i de David Reig, que posaran música a alguns poemes d’Estellés.

Comparteix

Icona de pantalla completa