Diari La Veu del País Valencià
Treballadors públics protesten contra la reforma local i de les pensions
Europa Press / València

La protesta, organitzada per la Plataforma Sindical Valenciana que reuneix els principals sindicats de la funció pública, ha començat a les 10:30 hores davant de la Delegació del Govern de València, al carrer Colom, i, a continuació, ha discorregut per diversos carrers del centre de la ciutat. Paral·lelament s’han realitzat concentracions a les portes d’alguns centres de treball.

Els treballadors públics valencians han protestat contra la reforma de l’administració local prevista i contra la reforma de les pensions dictada pel Comitè d’Experts. Així, han tornat a protagonitzar un ‘Divendres negre’ -que porten a terme des de juliol de 2012- per a protestar per les retallades i les privatitzacions.

En aquest sentit, els treballadors públics han estat acompanyats de pancartes en les quals es podia llegir ‘No a les retallades en els serveis públics’ o ‘En defensa dels serveis públics’, entre altres missatges.

La marxa de protesta ha estat amenitzada per una nova versió de la típica cançó ‘Resistiré’ del Dúo Dinámico però amb la lletra adaptada a les reivindicacions dels treballadors del sector públic, en què denuncien retallades en educació, sanitat i benestar social.

Julio Martínez, de la Secció Sindical de la Seguretat Social d’UGT PV, ha explicat que la finalitat que busquen amb els ‘Divendres negres’ és que el Govern “cesse ja amb les retallades i no continue amb la política d’atac als serveis públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa