Diari La Veu del País Valencià
El Consell deu vora 2 milions als treballadors d’atenció als menors de les comarques del sud
RedactaVeu / Altea

Uns cinquanta treballadors i treballadores de les entitats Arcos de Altea i CAM Relleu, dedicades a l’atenció de menors en situació de desprotecció en les comarques del sud, han escenificat aquest matí en la plaça de l’Ajuntament d’Altea el soterrament del Sistema d’Atenció a Menors del País Valencià.

El motiu no és altre que la “insostenible” situació econòmica que ha de suportar el col·lectiu que porta ja un any de continus retards en el pagament de les nòmines. Les dues entitats no poden fer front al pagament del seu personal perquè la Conselleria de Benestar Social els deu, a dia de hui, vora 2.000.000 d’euros.

El Comité d’Arcos de Altea comenta que tots els professionals d’ambdós entitats, a pesar de les cinc nòmines que porten sense cobrar, assisteixen puntualment a treballar i es deixen la pell en atendre els menors que, de moment, i també a pesar del deute que la Conselleria té amb les dues entitats, estan ben atesos. Però subratlla que aquest deute està provocant que els professionals estiguen en una situació desesperada, en la qual ja són ells els que necessiten l’ajuda.

A més a més, després de les passades notes de premsa, la Conselleria ha mostrat la seua preocupació per saber si estan o no ben atesos aquestos menors. Però tant li ha fet la crítica situació que travessen els treballadors, això no pareix importar-los en absolut: “jo no pague, però mane”. Els menors estan tutelats per la Conselleria, “són la seua responsabilitat. I, ¿com vol que estiguen ben atesos si prompte els professionals ja no podran ni arribar al seu lloc de treball per no poder pagar-se la gasolina?”, expliquen els propis treballadors.

Després de la representació del soterrament, on s’ha simulat una processó i un sermó, els assistents han celebrat una assemblea on ha quedat clar el seu convenciment de seguir mobilitzant-se fins que es resolga aquesta situació que els “asfixia”. La pròxima concentració no serà en Altea sinó en Alacant el proper dimarts dia 4 de juny en la Casa de les Bruixes de 12 a 13:30 hores. Concentració convocada pels sectors de la discapacitat, la dependència i l’atenció a menors de les comarques del sud per recordar a l’Administració que segueix sent la seua responsabilitat i per a dir no a les retallades.

Comparteix

Icona de pantalla completa