Diari La Veu del País Valencià
Bocairent clama pel valencià amb la presència dels inspectors de Treball i la indignació de comerciants i veïns
RedactaVeu / Bocairent

La històrica població de Bocairent va acollir ahir la Trobada d’Escoles en Valencià on participen més de 60 centres escolars de 34 pobles de la Vall d’Albaida, organitzada per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i l’ús del valencià.

La Veu del País Valencià va estar en directe en aquesta Trobada amb el seu estand i el gegant Jaume I. El nostre ciberdiari, sempre donant suport a Escola Valenciana i totes les coordinadores, centres, AMPAs, xiquets i xiquetes i ajuntaments que fan possible aquesta mobilització cívica a favor de l’escola pública i en valencià.

La Trobada es va iniciar amb una cercavila per aquesta població monumental del País Valencià que desembocà en l’espai destinat a les exhibicions, exposicions, actuacions i els vora 100 tallers i paradetes.

Durant tot el dia, inspectors de Treball van recórrer tots els negocis del poble, el mateix que va ocórrer en les Falles de València. Els propietaris de bars i tendes estaven indignats davant aquesta maniobra del Govern del PP.

Després va tindre lloc el concert de La Gira d’Escola Valenciana amb l’actuació dels grups Odi, Rascanya i Karraska’l. Programa complet ací.

Les Trobades d’Escoles en Valencià 2013 estan dedicades al gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Els seus missatges reivindicatius, convertits en versos, són l’eix vertebrador de les festes per la llengua que s’estenen de cap a cap per les comarques durant la primavera.

Són una veu lúdica i reivindicativa del poble valencià. Del poble que visualitza l’autoestima lingüística i que reclama als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d’ús habitual per a tots i per a tot.

Per aquest motiu el lema de les Trobades 2013 és La veu del teu poble, del poble que acull la Trobada a les comarques i dels pobles que hi participen.

L’alcalde de Bocairent amb La Veu

L’alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, en declaracions a La Veu del País Valencià va mostrar la seua satisfacció “tant per la resposta del poble com la de la comarca, tota la Vall està ací lluitant pel valencià”.

Ferre va explicar que “Bocairent no podia permetre que la Vall d’Albaida es quedara sense la jornada reivindicativa pel valencià i per l’ensenyament públic, després que cap poble poguera fer l’esdeveniment per circumstàncies”.

L’alcalde va recordar que hui és la 26a Trobada i “fa 13 anys que férem la primera. És un moment molt important per lluitar per la nostra llengua i l’escola pública”.

“Tot el poble, excepte algun partit polític -que ja ha demanat els comptes de la Trobada- ha recolzat aquest esdeveniment”, va explicar.

Sobre la visita dels inspectors “haurà sigut una casualitat-de forma irònica-. Ací tots els bars i comerços compleixen la legalitat”, assenyalava.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa