Diari La Veu del País Valencià
Reclamen més mitjans davant els nombrosos casos de corrupció del PP
RedactaVeu / València

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ʺels mateixos magistrats del Tribunal Superior de Justícia valencià han dit públicament que necessiten més mitjans per atendre el col·lapse que en aquests moments pateixen diversos òrgans judicials”.

Un exemple d’aquesta situació és el de la instrucció del cas relatiu als fons de la cooperació valenciana, en el qual es troba imputat l’exconseller de Cooperació, Rafael Blasco, on el cap de servei de transcripcions ha reclamat, sense èxit, més mitjans a la Direcció General de Justícia, com són auriculars nous i un programa informàtic actualitzat. Ara aquesta situació es pot veure encara més agreujada amb l’arribada del ʹcas Noosʹ al TSJ.

Des de Compromís s’entén que si no es dota de mitjans a aquests òrgans judicials el que s’està fent és impedir que s’investiguen els casos de corrupció. Per això, en aquesta proposició registrada al Parlament valencià, Compromís reclama al Consell reforçar els mitjans personals i materials de l’administració de justícia perquè puguen garantir una lluita eficaç contra la corrupció política, que atenga la petició de reforç de les unitats d’auxili a la instrucció judicial, amb funcionaris, policies i perits especialitzats i garantisca els mitjans necessaris i avançats per al servei de transcripcions.

Per a Oltra: “hem presentat aquesta proposició no de llei per demanar els mitjans que fan falta per aturar la corrupció i si el PP rebutja aquesta iniciativa el que estarà fent amb el seu vot és impedir que es lluite contra aquesta lacra per un interés absolutament particular, com és protegir els membres del Partit Popular esguitats per casos de corrupció”.

“Òbviament -ha afegit la parlamentària de Compromís- ací el PP és jutge i part perquè són els mateixos membres d’aquest partit els que són investigats per casos de corrupció, els mateixos que seuen en Les Corts Valencianes i per tant, amb el seu vot impedeixen que s’investiguen els casos de corrupció. Aquesta és una situació anòmala des del punt de vista democràtic, els mateixos investigats, els que estan sota sospita estan impedint que la justícia tinga els mitjans per lluitar contra la corrupció i ho estan fent per a protegir-se a ells mateix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa