Diari La Veu del País Valencià
Almussafes inaugura el servici de taxi gratuït a l’Hospital de la Ribera
Un total de deu veïns s’han acollit a les subvencions durant les tres setmanes de funcionament del programa de transport municipal

La iniciativa de l’Ajuntament d’Almussafes de la creació d’una nova línia d’ajudes econòmiques individualitzades que assegura el servici de transport de viatgers gratuït a l’Hospital de la Ribera d’Alzira ha tingut una acollida positiva per part dels ciutadans de la localitat.

En un termini de tres setmanes des que el consistori municipal va inaugurar l’esmentat servici, que realitzen els propis taxistes del municipi amb llicència en actiu, ha sigut una desena els veïns que han fet ús del mateix per als seus desplaçaments al centre hospitalari, amb la sol•licitud prèvia en el Departament de Benestar Social. L’ajuntament ha destinat un total de 18.000 euros dels comptes generals d’enguany per a finançar este programa, amb el que es pretén pal•liar la deficiència i insuficiència del servici públic d’autobús de transport de viatgers que oferix la Generalitat Valenciana i que condemna a la població a l’aïllament quant a mobilitat sanitària.

Des de fa anys, l’itinerari de mobilitat sanitària de la població d’Almussafes, un servici públic dependent de la Generalitat Valenciana, no s’ajusta a la demanda real dels veïns, per la qual cosa el propi Ajuntament d’Almussafes no va dubtar a comparéixer en el tràmit d’informació pública del Projecte de servici públic de transport de viatgers Carcaixent-Polinyà de Xúquer-València CVV-215, fa uns mesos. “És una evidència constatada, i reiteradament denunciada públicament, la completa descordinació existent entre les necessitats mobilitat dels nostres ciutadans i l’organització administrativa de les àrees de salut, ja que no s’atenen els fluxos de mobilitat més importants de la nostra localitat, especialment els desplaçaments al centre hospitalari de la Ribera, explica el regidor de Benestar Social, Jesús Salesa”.

Precisament com a conseqüència de la deficient organització de la política de mobilitat pública de la Generalitat Valenciana, a la qual cosa se suma el fet que des de la Conselleria encara no s’han resolt les al•legacions presentades pel consistori municipal, l’Ajuntament ha apostat per articular una solució temporal, que brinda un transport àgil i assequible a l’Hospital d’Alzira a tots els veïns.

A este efecte, va aprovar un nou paquet de subvencions que es concedixen, de manera individualitzada, als ciutadans que requerisquen de l’ús del transport de taxi a únics efectes del trasllat a l’Hospital de la Ribera o, excepcionalment, a l’Hospital que la Conselleria de Sanitat els haja assignat.

Poden ser beneficiaris totes les persones empadronades en Almussafes que necessiten desplaçar-se fins al centre hospitalari per raons mèdiques, així com als acompanyants d’aquells veïns que requerisquen d’atenció en l’hospital – tan sols un acompanyant per pacient – I que no disposen de vehicle propi o de suport familiar disponible per al seu trasllat. El consistori municipal únicament exclou de la petició de l’esmentat programa gratuït als veïns que tinguen dret a utilitzar, per al seu trasllat a l’hospital o centre sanitari corresponent, vehicles o sistemes de transport facilitats o subvencionats per la Conselleria de Sanitat, com és el cas de les ambulàncies.

Els interessats a acollir-se a la subvenció, han de personar-se en el Departament de Benestar Social, amb la major antelació possible a la data en què han de realitzar el viatge, per a omplir la corresponent sol•licitud.

El servici de transport en taxi es dota amb 18.000 euros

La consignació econòmica per a esta nova línia d’ajudes econòmiques, amb les que l’ajuntament garantix la igualtat d’accés de tots els ciutadans als beneficis del sistema sanitari, ascendix a la quantia de 18.000 euros. L’import de les subvencions concedides pel consistori municipal cobrix la totalitat del cost del servici transport utilitzat per cada un dels sol•licitants, per la qual cosa s’oferix de forma totalment gratuïta.

El pagament de les ajudes es realitza per mitjà d’abonament mensual de les factures presentades per part de les empreses de taxi amb llicència municipal d’autoturisme a Almussafes o document justificatiu d’haver efectuat el viatge, si ha fet ús d’un vehicle d’autoturisme d’una població de les compreses en l’àrea de prestació conjunta de València. “Es tracta, per tant, d’una subvenció concedida a l’usuari, però abonada a l’empresa de transport pel servici prestat i en la facturació mensual del qual ha de detallar el nombre de carreres efectuades i els usuaris que han gaudit d’elles”, conclou Salesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa