Diari La Veu del País Valencià
200 músics clausuren hui el festival Ensems
RedactaVeu / València

Per primera vegada en la seua història, ʺel festival inclou aquest tipus de formació amb la intenció de mostrar nous camins i ampliar els horitzons artístics de les societats musicals, i al mateix temps donar visibilitat, fora dels seus circuits habituals, a l’elevat nivell interpretatiu que han aconseguit”, explica el director d’Ensems, Joan Cerveró.

Les bandes participants tocaran obres de Luciano Berio i Carles Santos, compositors mediterranis de primera línia internacional en la música clàssica contemporània, que no han renunciat als seus orígens, a la música de la seua infància i joventut, i han escrit obres per a banda.

Cerveró afegeix que “com a entitats vives que són, les societats musicals s’acompassen als ritmes de creació i innovació, com podrem comprovar en aquest concert”.

Accordo per a quatre bandes, de Berio; una selecció del ballet Belmonte, de Santos, i Fanfàrria de plata, d’Andrés Valero-Castells, un dels directors i compositors valencians més destacats del moment -que, a més, dirigirà el concert-, conformen el programa.

Diumenge, 2 de juny

12 h al Centre del Carmen (Sala Refetor): La idea del Nord i Quintet Cuesta. Obres de Planells, Sørensen, Pärt i Nielsen.

20 h al Centre del Carmen (Claustre Gòtic): Banda Simfònica del Centre Artístic Musical de Montcada, Banda Simfònica del Conservatori Professional Ciutat de Moncada i la Banda Simfònica de l’Agrupació Musical La Lírica de Silla. Accordo. Obres de Berio, Santos i Valero-Castells

Comparteix

Icona de pantalla completa