Diari La Veu del País Valencià
Vull treballar M+S per Algemesí
En 2010 iniciava, junt amb molts altres companys i companyes, una aventura personal i col·lectiva que es deia M+S ALGEMESÍ. A poc a poc em vaig anar comprometent amb eixa il·lusió comuna que es va anar formant fins al punt d’acabar encapçalant el projecte. Fa més de quatre anys pensava que a Algemesí li calia un canvi radical en la manera de fer política, i quatre anys després continue pensant el mateix. No es tracta sols de canviar a qui governa, sinó de canviar la manera de governar. En les eleccions de 2011 no fou possible canviar a qui governava, però durant aquesta legislatura sí ha estat possible canviar parcialment la seua forma de governar.

Des que M+S ALGEMESÍ irrompé en la política local, moltes coses han canviat. Ha augmentat el grau de transparència del govern municipal, no per pròpia voluntat, sinó perquè nosaltres ho hem forçat fiscalitzant dia a dia la seua tasca. Hui dia, els veïns saben en què es gasta el nostre ajuntament els diners, cosa que mai havia passat en tota la història d’Algemesí. Hem denunciat públicament les irregularitats administratives que hem detectat; i a quin preu! Hem tret la política al carrer, hem presentat esmenes als pressupostos i a les ordenances. I la resta de grups ens han imitat. Hem portat els problemes quotidians als plenaris. Més de 100 mocions presentades i més de 300 notes de premsa avalen el treball, no sols meu, sinó de tot el col·lectiu de M+S ALGEMESÍ. Irrompérem amb força en 2011 entrant directament amb 2 regidors, i des d’aleshores hem marcat en gran part el full de ruta de la política local.

I ho hem fet perquè el projecte polític que he tingut la sort d’encapçalar ha marcat una nova forma de fer política, una nova forma que ara està de moda. Hui dia la separació de les forces polítiques no s’articula tant –que també- al voltant de l’eix dreta-esquerra, com de l’eix velles formes-noves formes. En l’actualitat, al meu entendre, sols M+S ALGEMESÍ representa al poble eixa nova forma de fer política, tal i com ha quedat demostrat en els darrers temps i en especial en el darrer plenari. Però eixa nova forma de fer política encara no està implantada, i no ho estarà fins que entre tots i totes aconseguim fer de M+S ALGEMESÍ la força política que lidere el canvi a Algemesí.

No puc però, deixar de reconèixer que personalment la meua vida i la de la meua família ha canviat molt des de 2010, ja que he passat de ser una persona més o menys anònima a estar gradualment cada vegada més en el centre del punt de mira de la ciutadania i dels mitjans de comunicació. Tant que, per denunciar irregularitats en el funcionament municipal, fins i tot se m’ha intentat censurar de manera fraudulenta utilitzat incorrectament la justícia. Senyal que estem posant el dit en la llaga. Per això sé que és molta la gent que s’alegraria si tant M+S ALGEMESÍ com jo personalment desapareguérem de l’escena política local i deixàrem el camp lliure per a continuar fent de les seues.

Però també sé que és moltíssima més la gent que vol que, tant eixa glopada d’aire fresc que ha estat M+S com jo mateix, continuem airejant les estances del nostre ajuntament. Estic convençut que molts s’han tornat a il·lusionar políticament amb M+S i volen que aquest projecte arribe a bon terme. He de reconèixer que molta gent de dins i de fora de la militància m’ha fet arribar la seua solidaritat i ànims en aquesta recta final de la legislatura.

Ara bé, no sols la gent té clar que és el moment d’apostar per noves formes de fer política, sinó que la meua dona i jo també tenim clar que ara Algemesí necessita més que mai eixe canvi de rumb polític. Per això tots dos, després de molts dubtes i meditacions, pensem que malgrat els inconvenients que això implica per a la vida familiar, puc i dec continuar contribuint a eixe canvi de rumb. Evidentment si la militància i simpatitzats primerament, i els ciutadans després, així ho tenen a bé.

És per això que he decidit, com vaig fer en 2010, presentar-me a les primàries obertes que ha convocat M+S ALGEMESÍ per tal d’encapçalar, si sóc escollit, la llista del meu partit a l’ajuntament d’Algemesí. Quatre anys de treball continu i constant, al costat clar de tanta i tanta gent, és el millor aval que puc presentar per encapçalar aquest projecte col·lectiu.

Per tots aquells amb qui he treballat colze a colze, als quals em dec, i pel futur de les meues filles i dels joves algemesinencs he decidit treballar encara M+S per ALGEMESÍ, si així ho determina la voluntat lliure de tota la ciutadania convidada a participar-hi. Em presente convençut que, després de quatre anys de veure com funciona un ajuntament per dins, en M+S ALGEMESÍ estem preparats per governar Algemesí. Però em presente també amb el ferm convenciment que la ciutadania reconeixerà en 2015 aquest treball i dipositarà en nosaltres la seua confiança convertint-nos en la principal força política d’Algemesí. Perquè ALGEMESÍ es mereix M+S.

Josep Bermúdez

Comparteix

Icona de pantalla completa