Diari La Veu del País Valencià
La Muixeranga inaugura la seua exposició

RedactaVeu /Algemesí

Unes 50 persones acompanyades per una colla de Tabals i Dolçaines van celebrar ahir, al Museu de La Muixeranga, un acte que inaugurava l’exposició d’aquesta festa centenària.

Al Museu s’han aplegat els nous i vells muixeranguers en un acte molt emotiu on s’ha recordat els veïns que, l’any 1973, van evitar la desparició d’una de les representacions culturals més emblemàtiques del País Valencià. En el marc del 40 aniversari de la recuperació de la Muixeranga l’actual mestre, Joan Beltran, ha volgut recordar a tots aquells que van fer possible que “hui encara podem gaudir de la festa. Volem que siga un reconeixement a aquells que la van mantenir”, va dir.

L’antic mestre Tomàs Pla, va voler destacar la figura del germà Agustín com “qui va encendre la flama de La Muixeranga”. Tots dos, en uns discursos molt emotius, van demanar que per fi es reconega la figura del germà Agustí “de qualsevol forma”.

Muixeranguers de 1973

L’alcalde també va participar de la presentació i va incidir en la importància de la festa com a motivadora, per exemple “de la creació de l’Escola de Tabal i Dolçaina d’Algemesí”, o la festa de la Mare de Déu, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2011.

Tots tres, van lliurar una fotografia commemorativa, a cadascun dels 30 muixeranguers que aquell 1973 feren possible aquesta recuperació. A la fotografia es poden veure la colla completa durant la festa.

Museu de la Muixeranga

>

La Muixeranga d’Algemesí

Comparteix

Icona de pantalla completa