Diari La Veu del País Valencià
Les Corts debatran si creen una comissió d’investigació sobre l’aigua de la Ribera
EFE / País Valencià

Les Corts Valencianes votaran, la setmana vinent, si creen comissions d’investigació sobre la situació de l’aplicació de la llei de Dependència, sobre la contaminació d’aqüífers en la comarca de la Ribera i sobre la implicació de directius de Bancaixa i CAM en la venda de deute subordinat.

Així ho proposarà l’oposició en la sessió plenària d’aquesta setmana, en la qual el president de la Generalitat, Alberto Fabra, respondrà el dijous a les preguntes dels portaveus durant la sessió de control.

El ple començarà el dimecres amb el debat d’una proposta de Compromís i una altra d’Esquerra Unida perquè es cree una comissió d’investigació sobre l’aplicació al País Valencià de la llei de Dependència, des de la seua entrada en vigor fins a l’actualitat, i la situació de les revisions del grau de dependència.

A continuació, es votarà la proposta de Compromís de crear una comissió d’investigació sobre els motius de la contaminació dels aqüífers que subministren aigua potable als municipis de la comarca de la Ribera i les conseqüències per al consum humà d’aigua contaminada.

El tercer punt de l’ordre del dia és la votació, de la petició de Compromís, de constituir una comissió d’investigació per a conéixer les implicacions dels membres del consell de direcció de Bancaixa i CAM, en la venda d’instruments híbrids de capital i deute subordinat.

L’activitat parlamentària començarà el dimarts amb la reunió de la comissió de Medi Ambient, on el Consell informarà sobre la causa de l’aparició de residus de productes fitosanitaris en la xarxa de distribució d’aigua de consum humà a Alzira.

La comissió votarà una proposta del PP que demana manifestar el suport a la iniciativa del Consell d’engegar un programa extraordinari de lloguer d’interès social per a famílies en risc d’exclusió social, i instar el Consell a potenciar el desenvolupament d’aquest programa.

El dimarts, també es reunirà la comissió de Política Social, on l’oposició preguntarà al Consell per les actuacions de la Conselleria de Benestar Social en relació amb la implantació del ‘bodi sushi’ en restaurants del País Valencià.

També preguntaran sobre les gestions per a atendre les necessitats de Dolores Carrasquilla, que va estar dos mesos encadenada en la Plaça de la Mare de Déu de València per a exigir la concessió del grau de “gran invalidesa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa